Coen Swager, TB&S

"Paarse spitskool ook jaarrond op voorraad"

Tholen - Paarse spitskool is een vrij nieuwe loot aan de al brede koolfamilie, maar nog niet zo bekend. Teelt en handelsbedrijf TB&S is vast van plan om daar verandering in te brengen. Een merknaam, beeldmateriaal en inspirerende gerechten moeten de paarse spitskool bekender gaan maken. "Over een aantal weken komen we met een concept voor de retail. We exporteren al enkele jaren naar Scandinavië, Duitsland en sinds kort ook naar België, maar in Nederland mag het wel wat bekender worden", vertelt Coen Swager van TB&S. "In Nederland houden ze toch ook van lekker eten?"

"Paarse spitskool kent dezelfde brede toepassingsmogelijkheden als witte spitskool maar heeft ook nog eens een mooie paarse  kleur. We hopen dat ook Nederlandse retailers er een schapruimte voor gaan vrijmaken." Paarse spitskool vindt nu zijn weg mondjesmaat via de groothandels naar diverse verkoop kanalen en horeca, maar wil de consument het product echt leren kennen, dan moet de retail het in de schappen gaan voeren.

Paarse spitskool is ook een interessant product voor snijderijen. "Het heeft als voordeel dat de paarse kleurstof na het snijden niet lekt waardoor het goed gemixt kan worden met andere groenten in bijvoorbeeld panklare stamppot of roerbakpakketten." 

TB&S heeft zich helemaal gespecialiseerd in het telen, bewaren en verpakken van spitskool. Door teeltlocaties in Portugal en Nederland, gecontroleerde bewaar en transportcondities is het mogelijk om jaarrond spitskool te leveren. "We zijn er inmiddels zo goed in, dat we bijna kunnen zeggen dat elk product in dezelfde vorm van het land komt en bij u op het schap ligt. We streven naar een constante smaak, vorm en verpakking", besluit Coen.

 

Voor meer informatie:
TB&S
Coen Swager
Vronermeerweg 1
1834 AX Sint Pancras
+31 (0)6-53498460
info@spitskool.com
www.spitskool.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven