Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brusselse dakkas gaat gestreepte baars verhandelen

De Ferme Abattoir van BIGH, Europa's grootste stadskas, gaat de vissen die er gekweekt worden op de markt brengen. Het gaat om gestreepte baars uit de aquaria waarin de vissen sinds maart gekweekt worden. "De vis is al verkrijgbaar in diverse restaurants en winkels in Brussel en daar komen er elke dag meer bij", laten de stadstelers weten.

De vis wordt gekweekt in harmonie met de irrigatie van de planten op het dak, waar in de kassen ook verschillende soorten vruchtgroenten worden geteeld. 

Niet zonder trots kondigt het bedrijf ook nieuwe samenwerkingen rond de Ferme Abattoir aan. "Met Building Integrated GreenHouses, Le Champignon de Bruxelles en ECLO, groepeert het label “Ferme Abattoir” voortaan meerdere projecten op de locatie van het voormalige slachthuis in Anderlecht. Dat staat garant voor uitsluitend lokale producten: tomaten, vis en kruiden van BIGH, exotische paddenstoelen van Le Champignon de Bruxelles en microgroenten en scheuten van ECLO. Daarmee heeft de Ferme Abattoir een zeer volledig aanbod in petto voor de Brusselse winkels en restaurants, zoals de Choux de Bruxelles-groep, die partner is van het gelijknamige evenement."

Voor meer informatie:
BIGH
www.bigh.farm
contact@bigh.tech

Publicatiedatum: