Italiaanse rucola gedijt goed in mediterraan klimaat

"In de jaren 90 zijn we begonnen met het zaaien van verschillende rucola rassen en dat hebben we vervolgens op de markt gebracht. We hebben gebruik gemaakt van zaden die schimmelziekten konden minimaliseren", zegt Luca De Martino, eigenaar van het gelijknamige bedrijf gevestigd in Pontecagnano.

De Piana del Sele wordt vanwege zijn klimatologische kenmerken gedefinieerd als een van de belangrijkste Italiaanse en Europese gebieden voor de teelt van babyleaf rassen, met name de rucola.

"De rucola wordt van september tot augustus geteeld en we maken gebruik van methoden die ons in staat stellen om ons te onderscheiden van andere conventionele telers. Wij maken gebruik van methoden gebaseerd op een beschermd systeem. De planten worden goed verzorgd om hun natuurlijke afweer autonoom te ontwikkelen en zichzelf dus verdedigen tegen ziektes waardoor een deel van de fytosanitaire behandelingen niet meer hoeft plaats te vinden."

"In oktober, als we richting de winter gaan, wordt de cyclus langer en wordt het zogenaamde definitieve zaaien gedaan. Deze teelt gaat door tot het lenteseizoen met een totaal van 8-9 stekken. Als de warmere maanden komen, dan neemt de cyclus af waardoor de periode van het zaaien tot de oogst maximaal 15 dagen duurt."

"Jaarlijks brengen we ongeveer 300 ton rucola op de markt, waarvan 60% bestemd is voor intermediaire markten en de rest voor buitenlandse markten zoals Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland."

"Na de oogst wordt de rucola snel verpakt om de consument een versheid te kunnen garanderen. Dit is ons sterke punt. Als de rucola is geoogst, dan wordt het met koeltransport met een temperatuur van 3 graden vervoerd naar onze verwerkingsfaciliteit."

De rucola is beschikbaar in verpakkingen van 125, 500, 1000 gram.

Contact:
Azienda Agricola De Martino 
Via Mar Mediterraneo 14
84098 Pontecagnano (SA)
Tel.: +39 349 1747738
Email: az.agr_demartinocarmine@live.it 
Web: aziendagricolademartino.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven