Studenten worden directeur voor 1 dag

Deze week krijgen 10 studenten de kans om een directeur in de Food & Flower Industry te adviseren. Zij gaan 1 dag meelopen en ondertussen aan een uitdagende adviesopdracht werken. Doel is om het imago van de Nederlandse Food & Flower Industry als sector voor HBO/WO-studenten om te gaan werken een boost te geven. Maandag vond de aftrap van de week plaats bij CEO van Dutch Flower Group Marco van Zijverden.

Kick-off van de Directeur voor 1 dag-week met Dave Kroeze, student aan de Universiteit van Wageningen en Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group. 

Dave Kroeze, studerend aan de universiteit van Wageningen, loopt een dag mee met Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group. Daar vandaan vinden wereldwijd gemiddeld 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 5 miljoen planten hun weg naar de consument.

Directeur voor 1 dag wordt georganiseerd door HortiHeroes en LTO Glaskracht en ondersteund door Rabobank. Het aantrekken van talent in de Food & Flower Industry is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Komende dagen zullen 9 andere bedrijven een student over de vloer krijgen die de directeur onder andere zal helpen met een uitdaging die speelt in de organisatie.

Bedrijven enthousiast
Volgens HortiHeroes stellen bedrijven graag hun tijd en energie beschikbaar om jong talent te enthousiasmeren voor een carrière in de Food & Flower industry. Bijzonder is ook dat er bedrijven uit verschillende Greenport gebieden in Nederland meedoen. Deelnemende directeuren komen van: Best Fresh Group, Rijk Zwaan, Scelta Mushrooms, Royal FloraHolland, Ter Laak Orchids, Dutch Flower Group, LTO Glaskracht, Bakker Brothers, Koppert Cress, Royal Brinkman.

Geselecteerde studenten
Meer dan vijftig 3de of 4de jaars hbo/wo studenten uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor dit programma. Uit deze studenten zijn de beste 10 door de directeuren zelf geselecteerd. Zij krijgen de kans om deze week op de stoel van de directeur te gaan zitten. 

Voor meer informatie:
HortiHeroes
info@hortiheroes.com 
www.hortiheroes.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven