innovatief studentenidee wint Go Green in the City 2018

Organische zonnecellen voorzien kas off-grid van stroom

Schneider Electric heeft het winnende team van Go Green in the City 2018, de internationale case study-competitie voor studenten gericht op innovatieve energieoplossingen voor slimme steden, bekendgemaakt.

Zvirevo Chisadza en Tariro Cynthia Mutsindikwa van Team Latent Innovations van het Pan African University Institute of Water and Energy Sciences in Algerije hebben een nieuw biologisch fotovoltaïsch kassysteem gecreëerd dat energie genereert uit het kasdekmateriaal. Het kan buiten het elektriciteitsnetwerk duurzame energie opwekken om vervolgens de productie van gewassen te verhogen.

Kassen zijn ontstaan ​​als een innovatieve oplossing om de gewasproductie te verhogen, maar ze verbruiken doorgaans grote hoeveelheden energie. De creatie van Team Latent Innovations introduceert een kasdek gemaakt van flexibele organische zonnecellen die een duurzame, off-grid stroomproductie mogelijk maakt om de kas van stroom te voorzien.

Go Green in the City is in zijn achtjarige bestaan uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor techniekstudenten van over de hele wereld. Dit jaar namen meer dan 24.000 jonge innovators van 3.190 universiteiten in 163 landen deel. Experts van Schneider Electric ondersteunen de winnaars qua netwerkmogelijkheden, reizen en geldprijzen.

Tien finalistenteams uit de VS, China, Duitsland, Algerije, Indonesië, Brazilië, India, Spanje, Canada en Vietnam kwamen samen in Atlanta (VS), om daar hun ideeën voor te stellen aan een panel van internationale bedrijfsleiders en technische experts van Schneider Electric. Op deze Innovation Summit North America kwamen meer dan 1.200 van de slimste ondernemers, leidinggevenden en marktleiders uit Noord-Amerika bijeen.

Zvirevo Chisadza en Tariro Cynthia Mutsindikwa wordt een kans geboden om een ​​carrière bij Schneider Electric te beginnen en twee steden naar keuze te bezoeken en te verkennen, waar Schneider Electric aanwezig is met mogelijkheden om te netwerken met de professionals uit de energiesector.

Voor meer informatie:
www.gogreeninthecity.se.com
china.gogreeninthecity.com
www.schneider-electric.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven