Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verse kruidentrays voor lokale horeca, hotels en bedrijven

Tholen - De start-up Hrbs. timmert sinds 2017 aan de weg met een abonnement service op verse kruiden. Afgelopen week introduceerde Hrbs. de standalone variant van het concept bij Sligro Amsterdam en Den Haag waar de kruidentrays los en op bestelling te koop zijn. Operationeel manager Michiel van Zanten bij Hrbs: “Met de abonnement service hebben we ons in eerste instantie gericht op lokale horeca, hotels & bedrijven. Via deze samenwerking met Smeding binnen Sligro hopen we ons marktgebied verder uit te breiden.”

Het gaat om een proef van 3 maanden. Michiel: “Aangezien we een levend en “ready to harvest’ gewas leveren kunnen we geen grote voorraden aanhouden. De verkoop bij Sligro gaat daarom op bestelling. Kruiden zijn natuurlijk een kwetsbaar gewas, daarom hebben we ook een speciale kartonnen omdoos ontworpen waarin de planten naar de klant te vervoeren zijn. Wanneer de proef succesvol is, zal het ook bij andere filialen worden uitgerold.”

Versbeleving
De kruidentrays zijn in de horeca op diverse manieren in te zetten. Verse theekruiden aanbieden bij het ontbijtbuffet bijvoorbeeld, of direct bij gasten aan tafel, in plaats van een keus uit theezakjes. “Verse muntthee is in de horeca allang geen hype meer maar een vaste waarde. Met de kruidentrays kun je voor meer versbeleving zorgen. We bieden via Smeding binnen Sligro 8 verschillende soorten kruiden aan, voor thee maar ook om salades, soep of gerechten te kruiden. De kruidenplanten zijn, afhankelijk van hoeveel wordt geoogst, minimaal 2 weken te gebruiken.”, vertelt Michiel.

Circulair
De kruidentrays van Hrbs zijn onderdeel van een groter concept. De kruiden worden in de kas in de trays opgekweekt totdat ze klaar zijn voor gebruik en daarna in de trays aangeboden welke telkens worden herbruikt. “Hrbs. is ontstaan uit een missie, het vergroenen, eigenlijk vergroenten van de stad. Wij zijn een duurzaam bedrijf en hebben onze processen circulair ontworpen. Er is immers al genoeg plastic afval. Ook de aarde uit de trays wordt weer hergebruikt.” De kruidentrays zijn de ‘software’ in het systeem. Hrbs. biedt daarnaast hardware-oplossingen zoals meubilair en LED-lichten aan, zodat de trays zich in de nieuwe omgeving goed thuis voelen en kunnen (aan)groeien. Via Sligro wordt momenteel alleen de software aangeboden, meubilair kan direct bij Hrbs worden besteld. 

B2B
Hrbs. wil zich verder ontwikkelen als B2B concept. Eerder draaiden ze een concept bij Albert Heijn met een zelfoogst schap van sla “Hoewel de pilot succesvol verliep en er veel belangstelling voor was, gaan we dit nog niet verder ontwikkelen. Eerst willen we de horeca, kantines, hotels en kantoren vergroenen met ons concept en ons daar 100% op richten”, besluit Michiel. "En zo te blijven verassen met innovatieve concepten die onze steden en ruimtes een beetje groener, leefbaarder en gezonder maken" 

Voor meer informatie:
Hrbs.
Michiel van Zanten
Johan Huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
T: +31 (085) 060 84 30
michiel@hrbs.com 
www.hrbs.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven