Spanje: nieuw onderzoeks- en kenniscentrum voor beschermde groentensoorten in Almeria

Certis Europe heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het kenniscentrum Tecnova om het nieuwe Certis Research Excellence Centre (CREC) op te richten voor de ontwikkeling van een geïntegreerde gewasbescherming van beschermde groentensoorten in Almería, Spanje.

The Kenniscentrum Tecnova 

De Tecnova Foundation werd opgericht in 2001 en de missie van het technologisch centrum, die het kenniscentrum bevat, zal het leveren van toegevoegde waarde aan de voedingsproductie zijn, waarbij innovatie en technologische ontwikkeling in de landbouwsector, met inbegrip van de ondersteunende industrie, gepromoot wordt.

Certis Onderzoeks- en kenniscentrum

Certis is actief in de ontwikkeling en het commercialiseren van een brede waaier biorationals die als gewasbeschermingsmiddel geregistreerd staan om plagen en ziekten onder controle te houden. Biorationele producten vormen de grondslag van de geïntegreerde gewasbeschermingsprogramma's die Certis in staat stellen om protocollen uit te vaardigen die aangepast zijn aan elk gewas. Het bedrijf breidt haar ‘Growing for the future’-project reeds uit dat hulp verleent aan landbouwers en coöperaties om te garanderen dat de teelt de vraag vervult van supermarktketens voor groenten die residuvrij zijn of in het ergste geval maximaal drie actieve stoffen bevatten waarvan de residulimieten onder 30% liggen van de geharmoniseerde Europese maximale residulimiet (MRL). Deze IPM-programma's van Certis omvatten ook speciale voeding, met een reeks voedingsproducten om gezonde gewassen en een rendabele teelt te bewerkstelligen.

IPM teelt met courgettes


Proeven met California paprika's (variëteit Geronim)

Door het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst zal Certis Europe in Almería over vestigingen beschikken waar ze haar volledige IPM-programma's verder kan ontwikkelen die biorationals, conventionele specialiteiten en een vernieuwende reeks speciale voedingsproducten omvatten. Bovendien zal ze haar onderzoek en ontwikkeling naar oplossingen van topkwaliteit in het beheer van beschermde groenten kunnen voortzetten. Met steun van Certis zullen de nieuwe vestigingen die gelegen zijn in het centrum voor handel en uitvoer van groenten de samenwerking met coöperaties van telers bevorderen en ontwikkeling van nieuwe protocollen mogelijk maken ter ondersteuning van duurzame landbouw en voedselveiligheid.

Verplanten voor proeven in het onderzoeks- en kenniscentrum Certis 

Voor meer informatie:
Certis Europe
www.certiseurope.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven