Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilko Kamerling:

"GrowingPartners is een prachtig teeltvergelijkingssysteem"

Wilko Kamerling is vanuit De Ruiter Seeds sinds januari betrokken bij de ontwikkeling en lancering van het nieuwe online registratiesysteem GrowingPartners. Zijn ervaringen als voormalig productmanager geven hem inzicht in de behoefte van telers aan een registratiesysteem dat betrouwbaar is, veel bruikbare informatie oplevert en dat bovendien eenvoudig te beheren is.


Wilko Kamerling

In één oogopslag

Wilko: "Het verzamelen van data over de teelt is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het geeft meer inzicht in de optimale teeltlijn voor een ras of gewas en heeft dus direct invloed op het bedrijfsresultaat. Het verzamelen en invoeren van deze data kan echter veel tijd kosten. Bovendien moet je vervolgens nog bruikbare informatie uit die gegevens kunnen halen. Natuurlijk is er al een aantal systemen dat dat proces eenvoudiger maakt, maar wij vonden dat het nog makkelijker en beter kon. Na gesprekken met verschillende leveranciers is besloten om met LetsGrow.com
samen te werken om onze ideeën te realiseren. Na intensieve ontwikkelingen
en testen hebben we nu een prachtig systeem neergezet.



Zoals bij meer systemen, is het mogelijk om op ieder moment gegevens op te vragen van een teelt of teeltgroep. Iedere vijf minuten wordt die data geactualiseerd. Dat wordt gepresenteerd in overzichtelijke grafieken en tabellen, waardoor je dus in één oogopslag resultaten kunt vergelijken. Naast de zogenaamde ‘LIVE-vergelijking vergelijking’ is het ook mogelijk om gegevens op etmaal of weekwaarde te middelen
en te vergelijken. Uniek is dat de handmatig ingevoerde gewasregistratie in grafieken is te zien èn te combineren met klimaatcomputerdata - ook in dezelfde grafiek. Dit levert absoluut toegevoegde waarde op."

Geen computerexpert

Op de vraag waarin GrowingPartners zich dan onderscheidt, is Wilko duidelijk: "LetsGrow.com is een mooi product voor de individuele teler, maar om onze klanten te bedienen, willen we ook extra service bieden. Binnen GrowingPartners staan alle grafieken klaar en hoeft er verder niets ingesteld worden. Je hoeft dus geen computerexpert te zijn om met ons systeem te kunnen werken. Verder nemen wij het op ons om telers, die besloten hebben om met elkaar gegevens uit te wisselen, onder te brengen in teelt-/rondganggroepen. Hierdoor kunnen de gegevens onderling onmiddellijk met elkaar worden vergeleken. Dit kan zowel voor individuele telers als voor meerdere telers binnen eenzelfde bedrijf. Het is mogelijk om deel uit te maken van meerdere groepen.



Tenslotte hebben wij dit jaar ervaren dat vooral in de startfase ondersteuning nodig is in het lezen en interpreteren van de grafieken. We bieden dus ook uitgebreide begeleiding en ondersteuning aan de groepen, maar ook aan bijvoorbeeld adviseurs. In de nabije toekomst zullen we samen gaan werken met DLV om toekomstgericht te kunnen werken op basis van plantmodellen. Daarnaast zullen we ook gebruik gaan
maken van de smaak- en houdbaarheids proeven van de WUR. En door de samenwerking met LetsGrow is het binnenkort ook mogelijk andere modules te koppelen, bijvoorbeeld op het gebied van energie of arbeid. Het systeem zal dus nog behoorlijk uitgebreid worden.

Bron: NewSeeds, De Ruiter Seeds
Publicatiedatum: