Eerste Pro Manager Mastercourse krijgt vervolg

Gezocht: ‘Future proof’ groentenproducenten

Na de succesvolle lancering van de Pro Manager Mastercourse Floriculture volgt nu ook een variant voor ondernemers uit de groentensector. Van 27 januari tot en met 9 februari 2019 worden 15 managers uit de hele wereld in Nederland ontvangen voor een intensief trainingsprogramma van twee weken. De Pro Manager Mastercourse Vegetables is een initiatief van Jungle Talks in nauwe samenwerking met Koppert Biological Systems, Ridder Growing Solutions, Imagro, Koppert Cress, Klasmann-Deilmann, Bom Group, Berg Hortimotive en Hagelunie.
 
Afgelopen juli vond de officiƫle aftrap plaats van de eerste Pro Manager Mastercourse Floriculture, een trainings- en inspiratieprogramma voor managers uit de internationale sierteeltwereld. Slechts twee maanden later volgt nu al de lancering voor de tweede editie, specifiek gericht op ondernemers uit de groenteteelt. Net als bij de sierteelt is de Pro Manager Mastercourse Vegetables bedoeld voor veelbelovende managers tussen de 25 en 40 jaar oud met minimaal vijf jaar werkervaring in een leidinggevende functie binnen een future proof productiebedrijf.
 
Thematisch programma
De Pro Manager Mastercourse Vegetables kan op brede steun rekenen van toonaangevende partijen uit de glastuinbouw. Samen met hen is een uniek thematisch programma opgezet om de deelnemers te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo zal de eerste week in het teken staan van productie, met thema's als 'Back to Nature', Biology meets Technology' en 'Will the future be human?'. Partners en supporters zullen op deze dagen actief kennis, ervaring en inspiratie delen. De tweede week wordt ingevuld met thema's als 'The perfect crossover: health & horti', Designing Future Landscapes' en 'Chainges', waarbij vooral de maatschappelijke aspecten centraal zullen staan. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan de Fruit Logistica in Berlijn. Naast de reeds genoemde partners mag de Pro Manager Mastercourse Vegetables ook rekenen op de medewerking van supporters als Wageningen U&R, TU Delft, OMA, World Horti Center, Innovation Quarter, Plantise en Royal Brinkman.
 
Informatie en aanmelden
Wie wil deelnemen aan de Pro Manager Mastercourse Vegetables moet voldoen aan strikte selectiecriteria en dient de aanmelding met een persoonlijke motivatie te onderbouwen. Tijdens het bezoek van de deelnemers aan Nederland wordt bovendien verwacht dat zij een toekomstvisie uitwerken en presenteren tegenover partners en supporters tijdens de laatste dag in Berlijn. Managers uit de hele wereld kunnen zich vanaf nu aanmelden (deadline: 2 november) voor deelname. Ook Nederlandse kandidaten zijn welkom. Na aanmelding vindt een selectieprocedure plaats. Op vrijdag, 9 november wordt de definitieve deelnemerslijst gepresenteerd.
 
 
Voor meer informatie:
 
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven