Definitief geen doorstart in huidige vorm

Ook curator komt tot conclusie dat Haagse stadskas niet rendabel te krijgen is

Tholen – Ruim twee maanden na het faillissement van de Haagse stadskas van Urban Farmers is duidelijk geworden dat een doorstart niet mogelijk is. De afgelopen maanden onderzocht de curator de mogelijkheden hiervoor.

In De Telegraaf laat curator mr. Martijn Vermeeren van Buren Legal weten geen nieuwe partij te hebben gevonden. "We hebben ons best gedaan maar uiteindelijk niemand gevonden die een serieus bod wilde neerleggen. Er zijn wel partijen geweest maar die vonden het op die locatie niet rendabel te krijgen."

Gezondheidscentrum
De komende maanden zullen de activiteiten op het dak door het gemeentelijk Fonds voor Ruimte en Economie Den Haag (FRED), aandeelhouder van een derde van de aandelen van het pand, beëindigd worden. De kweek van de vissen wordt afgemaakt. De faciliteiten op het dak van stadskas bleken verder voor het faillissement van weinig waarde.

Ondertussen is Rob Baan, geïntrigeerd door het project, bezig met een nieuw plan voor de stadskas. Hij wil er een gezondheidscentrum van maken om enkele van de armste wijken van Nederland van goede voeding en voldoende groente te voorzien.

In huidige vorm niet rendabel
Dat de curator na twee maanden tot de conclusie komt dat een herstart niet rendabel is, verbaast hem niet. "Dit mag geen verrassing zijn. Iedereen wist eigenlijk al dat het geen rendabel project was, wat ook wel blijkt uit het faillissementsverslag waarin staat dat al vanaf dag één verlies geleden werd."

Het faillissement werd uitgesproken vlak voor de zomer. Om zijn plan rond te krijgen, is Baan nu in gesprek met diverse partijen. "Er zijn verschillende spelers die belang hebben bij een betere gezondheid voor de omliggende Haagse wijken. Wij praten dus met verzekeraars, ministeries en ook met de gemeente."

Een struikelblok is de huidige prijs per vierkante meter. "Die is hoog. Tegen zo'n prijs valt zelfs door de beste tomatentelers niet op te telen. Ook de commerciële stadskas is erover gestruikeld. Daar heb ik geen zin in. Een gezondheidscentrum is mijn droom, ik wil graag mijn visie uitdragen, maar niet tegen elke prijs."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven