Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer brengen ode aan de aardappel

Piepershow op Amsterdamse Wallen

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat "de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient." Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september.De pieper hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur. Toch wordt er tegenwoordig vaak aan voorbijgegaan. "Onterecht", vinden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (restaurants Breda, Guts & Glory, Maris Piper). "De aardappel heeft veel te bieden." Het oer-Hollandse product is rijk aan voedingsstoffen en de bereidingsmogelijkheden zijn legio. Met drie gangen, die de aardappel alle eer aan doen, laat het veelgeprezen chefs-duo de culinaire veelzijdigheid van de vertrouwde knol zien.

Snel bij zijn
De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00 – 18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Zitplekken kunnen ter plekke worden bemachtigd, maar zijn beperkt beschikbaar. Verzekerd zijn van toegang? Via Instagram worden de komende dagen enkele time slots weggeven.

Power to the Pieper
De Piepershow is onderdeel van de campagne Power to the Pieper, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Power to the Pieper wil de aardappel in al zijn variaties weer op het bord van jonge Nederlanders krijgen. Meer informatie hierover vind je op www.aardappels.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven