Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen en tomaten zijn Amerika's favorieten

Volgens de USDA consumeerden Amerikanen gemiddeld 347 kg verse en verwerkte groenten per persoon in 2015.
 
De USDA neemt per hoofd van de bevolking hoeveelheden voeding die beschikbaar zijn voor menselijke consumptie en past die aan met verlies onderweg, thuis, in restaurants en bij groentenwinkels om de daadwerkelijke consumptiecijfers zo dicht mogelijk te benaderen. 
 
 
Aardappelen staan op de eerste plaats met 107 kg per persoon. Dit betreft verse en verwerkte aardappelen (diepvries, conserven, gedroogd en aardappelchips).
 
Conserventomaten staan op de eerste plaats van de conservengroenten en op de tweede plaats in de ranglijst met een consumptie (vers en conserven) van 62 kg per persoon.
 
Amerikanen consumeerden 17 kilo verse of gedroogde uien per persoon in 2015. Dat was ongeveer een pond meer per hoofd van de bevolking dan sla. 
 
Volgens agrimarketing.com eindigde de consumptie van wortelen, maïs, bind- en botersla op de zevende plaats van Amerika's meest gekozen groenten.
Publicatiedatum: