Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in zes jaar tijd

Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug

Deense flatbewoners hebben gedurende de laatste zes jaar hun voedselverspilling met 24% per persoon verminderd en Deense gezinnen met gemiddeld 8% per persoon. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Deense Environmental Protection Agency.

 

De totale afname van de voedselverspilling door Deense huishoudens bedroeg tussen 2011 en 2017 14.000 ton. Cijfers tonen aan dat Deense gezinnen in 2011-2012 in totaal 261.000 ton voedsel verspilden, een volume dat afgenomen was tot 247.000 ton in 2017. 
 
Denen, die in appartementen wonen, hebben hun voedselverspilling de laatste zes jaar gemiddeld met 24% per persoon verminderd. Er was echter geen afname van de voedselverspilling bij bewoners van vrijstaande huizen. Flatbewoners gooiden gemiddeld één tot anderhalve kilo eetbaar voedsel per week weg, zo blijkt uit cijfers, terwijl bewoners van vrijstaande huizen gemiddeld twee kilo voedsel per week verspilden. 
 
De website thelocal.dk schrijft dat een rapport van de Deense Veterinary and Food Administration, onderdeel van het ministerie van Milieu, aantoont dat Deense huishoudens zich in toenemende mate richten op het probleem van voedselverspilling, waarbij 85% van de Denen aangeeft hier de laatste jaren veel bewuster mee bezig te zijn.
Publicatiedatum: