Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanbevelingen AARP

"Houd je brein gezond met bessen, noten en bladgroenten"

De American Association of Retired Persons (AARP), dat altijd bezig is met het promoten van een gezond dieet, zegt in een net gepubliceerd rapport dat bepaalde voedingsmiddelen mensen mentaal jonger kunnen houden. 


Het rapport: "Brain Food: GCBH Recommendations on Nourishing Your Brain Health is gepubliceerd door de Global Council on Brain Health dat bij het AARP hoort. Het rapport onderzoekt de invloed van diëten op mensen van 50 jaar en ouder. 

Gezonde eetgewoonten - vooral diëten op plantaardige basis die rijk zijn aan bladgroenten en bessen - zorgen op lange termijn voor een betere hersengezondheid, schrijft de raad. 

De Post-Gazette schreef over de resultaten van het 2017 Brain Health and Nutrition onderzoek. Tijdens het onderzoek zijn meer dan 2000 Amerikanen van 40 jaar en ouder geïnterviewd. Zoals verwacht scoorden mensen die de dagelijks aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit consumeerden beter op mentaal welzijn en hersengezondheid.

De consultanten van de AARP hebben de volgende aanbevelingen voor een goede hersengezondheid:
  1. Zorg ervoor dat je genoeg bessen, bladgroenten en andere verse groenten eet, als ook vis en andere zeevruchten, noten (met mate) en gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie. 
  2. Ook andere fruitsoorten, bonen, kip, granen en zuivelproducten die laag in vet zijn worden aanbevolen. 
  3. Beperk de hoeveelheid gefrituurde voeding, bewerkte voedingsmiddelen, rood vlees, zout en volvette zuivelproducten als kaas en boter. 
Publicatiedatum: