Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GrowWizzKid winnaar van Quooker Innovatie Award

Tijdens het uitverkochte BAR Business Gala in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk werden donderdagavond de winnaars van de vijf ondernemersprijzen van de BAR-regio bekend gemaakt. Ida Hendricks van GrowWizzKid ging er met de Quooker Innovatie Award vandoor.



Innovatief en betekenisvol
Growwizzkid is een nieuw innovatief onderwijsconcept voor natuur, techniek en voedselvaardigheid. Door kinderen zélf te laten onderzoeken en experimenteren, beleven ze de lesstof grondiger en gaat leren als vanzelf. Een opvallend en innovatief onderdeel van GrowWizzKid is het moderne binnenteeltsysteem met LED verlichting, dat door leerlingen zélf opgebouwd en vervolgens onafhankelijk van seizoen of weersomstandigheden gebruikt wordt om gewassen te telen en verschillende experimenten mee uit te voeren.

GrowWizzKid lessen zijn voor scholen eenvoudig te integreren en aan te passen aan de eigen identiteit van de school. De oorsprong en groeicyclus van planten worden gebruikt om onder andere de kerndoelen voor natuur en techniek en de herkomst van (gezonde) voeding praktisch uit te werken. Hierdoor kan betekenisvol leren vanuit een veelomvattend thema worden toegepast. De focus ligt op het aanleren van (voedsel)vaardigheden. Vaardigheden die nodig zijn om gezond te kunnen functioneren in en om in toekomstige generaties bij te dragen aan de kennissamenleving. Er wordt letterlijk én figuurlijk uitgegaan van groei. Alle gangbare thema's en leerlijnen kunnen betekenisvol aan GrowWizzKid verbonden worden. GrowWizzKid ondersteunt scholen bij de implementatie totdat de leerkrachten helemaal vertrouwd zijn met het concept.


Het team van Growwizzkid is in hun nopjes met de prijs.

Doorzettersmentaliteit
De Stichting Ondernemersprijs BAR-Regio reikt jaarlijks vijf ondernemersprijzen uit aan regionale ondernemers. De Ondernemersprijzen stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan onderscheidend ondernemerschap in de regio als voorbeeld voor andere ondernemers. De jury van de Quooker Innovatie Award bestaat uit afgevaardigden van Quooker, Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde, Octrooicentrum Nederland, Velo Beheer B.V. en Rocateq International BV. De laatste is de winnaar van 2016/2017. De naamdrager van de award, Quooker, is een familiebedrijf met bewezen kennis en kunde op gebied van innovatie en succesvolle vermarkting. Geertjan Woltjes van Quooker die de prijs overhandigde, is vooral lovend over de wijze van totstandkoming en wijdverspreide communicatie van de uitvinding GrowWizzKid. Matthé van Tour, directievoorzitter van de Rabobank, vindt de 'degelijke' doorzettersmentaliteit van bedenker en directeur Ida Hendricks opvallend: "GrowWizzkid maakt leren niet alleen leuk en veelbetekenend voor kinderen. Het een voorbeeld van betekenisvol ondernemerschap omdat het hiermee een verrijking is voor leerlingen én het onderwijs. Dat raakt ons allemaal direct of indirect."

Betekenisvol leren in Moestuin 2.0
Het hebben van een buitenschooltuin is belangrijk, maar voor veel scholen in Nederland onhaalbaar. Heeft de school wel een moestuin, dan valt een deel van de oogst in de zomervakantie. "Moestuinieren is vaak een project waar een school tijd en middelen voor vrij moet kunnen maken bovenop het verplichte curriculum. Dit is ontoereikend voor het leren van alle vaardigheden. Met GrowWizzKid bieden we een structureel innovatief alternatief. We noemen GrowWizzKid daarom ook wel De Moestuin 2.0. Naast gezonde voeding leren kinderen vakoverstijgend over thema's als wereldvoedselproblematiek, robotisering en technologieën in de tuinbouwsector, waarin Nederland koploper is. Door kinderen het vertrouwen te geven en op jonge leeftijd met de échte hightech middelen van nu te laten werken, kweken we bovendien interesse in de opleidingen en beroepen van de toekomst. GrowWizzKid werkt dan ook graag samen met partners om het 'groene evangelie' te verkondigen," vertelt trotse winnaar Ida Hendricks, die net als twee van haar medewerkers, zelf landbouwkundig ingenieur is.

Voor meer informatie:
GrowWizzKid
info@growwizzkid.nl
www.growwizzkid.nl

Publicatiedatum: