Fustdiefstal in juli

Vandaag staat in de Special Jaaroverzicht de maand juli centraal. Het is een slecht groentenseizoen voor groentenverwerkingsbedrijfArdo. Dit is te wijten aan de droogte waar België mee te kampen had afgelopen zomer. 

Prijzen en uitbreidingen
Op woensdag 28 juni 2017 werden in het restaurant SETT in Brussel de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing 'Beste Product van het Jaar 2017-2018'. Aardappel voor in de magnetron Pomvit won de titel 'Beste Product van het Jaar 2017-2018' in de categorie groenten&fruit.Daarnaast start Nederlander Marc van Steenoven een bramenteelt in Duitsland. 

Ook zijn er in juli een aantal bedrijven die uitbreiden of plannen hebben om uit te breiden. Zo ook het teelt- en handelsbedrijf Van Elven Agrauit Veerle-Laakdal die rond die periode de locatie heeft uitgebreid met 1800 m2. Deze ruimte zal voornamelijk gebruikt worden als laad- en losruimte en om wortelen te wassen.

Eosta zal volgend jaar verhuizen naar een nieuw pand langs de A12 in LogistiekPark A12 bij Waddinxveen. Volkert Engelsman, directeur van Eosta, vertelt dat bij het ontwerp uitgegaan is van de circulaire economie. VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt samen met VolkerWessels Logistics Development het 19.500 vierkante meter grote hoofdkantoor en distributiecentrum. Voor de ontwikkeling van het pand wordt een koopovereenkomst met Elof European Logistics en een huurovereenkomst met Eosta gesloten. 


De plannen van Eosta.

Ook een aankondiging voor een nieuw volautomatisch hoogbouw vrieshuis voor Kloosterboer in Lelystad kwam in juli ter spraken. Kloosterboer breidt haar dienstverlening aan onder meer McCain uit. In Lelystad realiseert Kloosterboer een nieuw volautomatisch hoogbouw vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets. De nieuwe vestiging wordt gerealiseerd op een kavel van bijna 2,6 hectare en zou in het vierde kwartaal van 2018 operationeel moeten zijn. Naar verwachting levert de bouw van het hoogbouw vrieshuis en de samenwerking daarin met McCain ruim 50 extra arbeidsplaatsen op. 


De plannen van Kloosterboer.

In juli blijkt dat de sancties tegen Rusland nauwelijks effectief zijn. Dat schrijven onderzoekers van ABN Amro in een rapport. De handel liep tussen 2014 en 2016 met een derde terug, maar het effect van de westerse sancties was beperkt. In juni verlengden de VS en de EU de sancties nog tegen Rusland.

In december kreeg EuroGijbels uit het Belgische Geel te maken met diefstal. Het leeggoed ter waarde van 30.000 euro werd door onbekenden buitgemaakt. Mannen hebben de slagboom kapot gemaakt en drongen rond 03.00 uur 's nachts het magazijn binnen. Ze hebben de voorpoort gesaboteerd en daarna met name klapkratten meegenomen.

 
De vermoedelijke daders.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.