jaarcijfers en jubilea

In april is het plussen en minnen

Gisteren gingen we per ongeluk twee keer terug in de tijd, maar vandaag zitten we weer op schema. Kijk mee naar wat er in april gebeurde in de Nederlandse glastuinbouw.


'Een eeuw geleden besloot een groep aardbeientelers uit de Bommelerwaard hun waar voortaan collectief af te zetten en vrijdag 31 maart, precies een eeuw later, viert Veiling Zaltbommel het honderdjarig bestaan. Een deel van de producten gaat inmiddels weg via bemiddeling, maar de veilklok wordt nog steeds in ere gehouden en de omzet van de Veiling is hoger dan ooit.



Na bijna 42 dienstjaren bij Combilo is Leen Weerheim 13 maart jl. welverdiend met pensioen gegaan. Om hem te kunnen bedanken voor zijn inzet, collegialiteit en vakkennis, heeft Combilo velen in de gelegenheid gesteld om bij 't Manneke in Berkel en Rodenrijs Leen de hand te schudden. 

The Greenery heeft het nettoresultaat over 2016 verdubbeld. De nettowinst steeg van 4,1 miljoen euro in 2015 naar 9,0 miljoen euro in 2016. De omzet daalde 6,9% tot 1,030 miljard euro. De verbetering van de winst is gerealiseerd ondanks een lagere bruto bijdrage door kosten verlagingen waaronder lagere financieringslasten. De directie verwacht dat de afzet bij met name Retail klanten verder blijft groeien.
 


Met een druk op de knop, vuurwerk en slingers openden Ad Boeren (PUC Zachtfruit), Steven Martina (The Greenery) en Paul Depla (burgemeester Breda) zaterdag 1 april het nieuwe zachtfruitcentrum van The Greenery in Breda. Onder het motto Proef de Lente werd de opening van het centrum en de groeiende aardbeien- en aspergesector gevierd.




Veel relaties, familieleden en andere belangstellenden maakten zaterdag 8 april van de gelegenheid gebruik om de upgrade van Versland Selection te komen bekijken. Versland Selection is gespecialiseerd in bladgewassen & radijs en heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot marktleider. Versland verzorgt de afzet voor een groeiende groep Nederlandse en Belgische telers



Op woensdag 19 april 2017 is de heer Jan Tuinstra benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit in "Ons Huis" in Herkingen.Tuinstra -in 2004 droeg hij zijn aardappelhandel over aan zoon Wim - is een vrijwilliger pur sang. Zo was hij 47 jaar voorzitter van de Stichting "Ons Huis". Of het nu ging om de bouw van een verenigingsgebouw, de aanschaf van inventaris, of het organiseren van activiteiten, de heer Tuinstra heeft zich altijd met veel enthousiasme ingezet om het beste voor Herkingen te realiseren. Rob Baan van Koppert Cress werd gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.


ZON heeft 2016 afgesloten met een omzet van 295 miljoen euro (319 miljoen in 2015), maar wist desondanks het netto-bedrijfsresultaat van ruim 800.000 euro op peil te houden. Directeur Michiel van Ginkel geeft in dit interview een inkijkje achter de jaarcijfers, de opwaardering van de klok, het veilen van Spaans product, het GMO-pauzejaar en de aspergewinkel. "We gaan actiever de markt op richting klanten en telers!"


Op volle kracht beglazen bij Noordvliet
 FOTOREPORTAGE  Het is volle bak beglazen bij Noordvliet. Afgelopen maandag is de eerste container met glas aangekomen op het nieuwbouwproject en direct daarna zijn maar liefst zeven ploegen aan de slag te gaan. "Het lijkt wel alsof bijna al onze beglazers op het zelfde project aan de slag gaan", constateert Havecon.



Jan Bakker, algemeen directeur Van Iperen
"Overnames passen in trend schaalvergroting in sector"
Tholen -Groeispecialist sinds 1921, zo luidt de toevoeging onder het nieuwe logo van Van Iperen. Die naam maakt Van Iperen zelf in elk geval waar. Afgelopen tijd nam het bedrijf uit Westmaas zowel Mol Agrocom, De Witte Agro als Gebr. Dijke over. "Deze overnames waren geen doel op zich, maar we zijn ze ook.....


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.