1-15 januari 2017

Succesvolle aardbeienbeurs en de eerste Hollandse Aubergines

Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2017 in de tuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: de eerste twee weken van januari. 

Op basis van de kennis van de semi-gesloten kas heeft Enerdes een recirculatie-ventilatiesysteem ontworpen dat ook in conventionele kassen geplaatst kan worden.Het Westlandse familiebedrijf JB Groep bestond op 1 januari 2017 tien jaar. Ferry van den Berg richtte het bedrijf tien jaar geleden op met zoons Jordy en Jeroen.Royal Brinkman lanceert een nieuwe online tool: de Onderdelenzoeker. Met dit handige hulpmiddel vindt een teler in maximaal drie stappen het juiste onderdeel voor een machine of installatie. Dit maakt het een stuk makkelijker en sneller om een onderdeel te vinden. 

Na een zorgvuldige opkweek zijn op 2 januari meer dan 300 tomatenrassen, verdeeld over meer dan 20 segmenten, geplant in het De Ruiter Tomato Experience Centre in 's-Gravenzande.De hoofddirectie van The Greenery heeft een nieuwe financieringsovereenkomst gesloten met Deutsche Bank, Rabobank en DLL. De nieuwe faciliteiten voorzien The Greenery in de huidige financieringsbehoefte en de financiering van haar strategische doelen.Op 1 januari 2017 is Nitea, leverancier van Work-IT software voor de (glas-)tuinbouwsector en verpakkingshallen, verhuisd naar Honderdland 315 in Maasdijk. "Door de aanhoudende groei van klanten en personeel de voorbije jaren, was de huidige bedrijfslocatie niet meer toereikend", vertelt Raymond van den Berg. 

De HortiContact is dit jaar 1000m2 groter dan vorig jaar en is toch al bijna volgeboekt. Het aantal stands tikt bijna de 500 aan.

De eerste Hollandse aubergines zijn ongewoon vroeg dit jaar. "Dat heeft alles te maken met het gunstige weer en vele zonlicht tijdens de eerste weken na de planting in november", aldus Ben Groenewegen, één van de zeven telers van Purple Pride.Met een groeiend areaal aardbeien onder glas, positieve resultaten voor zowel de bedekte als de onbedekte teelt en een sector die razendsnel innoveert, zijn in Nederland alle ingrediënten aanwezig voor een succesvolle aardbeienbeurs. Deze werd gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch en trok zo'n 600 bezoekers. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.