Capaciteit: 3000 ton per jaar

Nieuwe verwerkings-, koel- en verpakkingsfabriek in Bonyhád

Een investering van 450 miljoen forint (circa 1,44 mln euro) zal worden gedaan voor de bouw van een fabriek voor de verwerking, koeling en verpakking van fruit in de Hongaarse gemeente Bonyhád. Deze faciliteit zal jaarlijks 3000 ton fruit kunnen verwerken. Het project, gefinancierd door het Regional and Municipal Development Operational Program, zal naar verwachting in het najaar van 2018 worden voltooid.

De lokale overheid heeft veertien overeenkomsten getekend met een fruitteeltbedrijf dat de diensten van het centrum gaat gebruiken. De koelopslag kan drie vrachtwagenladingen per dag aan en daarnaast zal er nog 3.000 ton fruit per jaar wordt gesorteerd en verpakt. Het Agrarisch Logistieke Centrum zal ook groenten accepteren die geteeld zijn in de stad, waar er 5 hectare aan glastuinbouw is.

Het project is erg op zijn plaats omdat dergelijke faciliteiten in de regio tot nu toe ontbreken ondanks het feit dat er significante hoeveelheden groenten en fruit worden geproduceerd. Er is een gebrek aan koelcapaciteit, dus de concurrentiepositie van de telers is niet zo goed. De grotere opslagcapaciteit zal ook helpen bij het leveren van verse producten aan de lokale markt.

Volgens gegevens van de Nationale Landbouwkamer zijn meer dan 500 hectare fruitbomen in het district Bonyhád, waaronder 327 hectare abrikozen, 60 hectare appelen en 55 hectare kersen. De appelbomen produceren tussen de 20 en 40 ton fruit per hectare.

Verder neemt in het gebied rond Bonyhád het areaal dat wordt aangeplant voor fruitplantages toe met 20 tot 25 hectare per jaar.

Bron: teol.hu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven