Meer vraag naar kruiden in VS

Kruidentelers krijgen het druk in de aanloop naar Thanksgiving. Retailers bereiden zich voor op meer vraag van consumenten naar verse kruiden voor hun traditionele Thanksgiving-diner. De meeste vraag is naar traditionele kruidensoorten. Ook zijn levende kruiden in potten populairder geworden.

"Dit is voor ons de drukste tijd van het jaar," zegt Chris Wada van het in Zuid-Californië gevestigde North Shore Living Herbs & Greens. "We leveren in deze dagen naar Thanksgiving toe zeven keer meer dan het gemiddelde volume per week. Veel mensen kopen kruiden voor hun diner met kalkoen. De populaire soorten, zoals salie, rozemarijn en tijm verkopen goed. Onze Holiday Roasting Mix, dat een seizoensgebonden mix is van deze drie kruidensoorten, is ook favoriet bij onze klanten. De populairste kruidensoort is over het algemeen nog steeds basilicum. Nationaal gezien heeft basilicum een marktaandeel van 34%. Daarna volgen munt, tijm en rozemarijn met aandelen van respectievelijk 12%, 11% en 10%. We hebben onlangs gemerkt dat munt qua totale omzet toeneemt. Ook wordt tijm steeds populairder. Al onze producten zijn verkrijgbaar in potten of in clamshellverpakking, waarbij de wortelen nog aanwezig zijn om de kruiden beter vers te houden."Ideale omstandigheden in Coachella
North Shore Greenhouses teelt zijn kruiden in de Coachella-vallei. Het klimaat is volgens Wada daar ideaal voor de kruidenteelt. Het bedrijf is zodoende in staat om het hele jaar door al zijn kruidensoorten te telen, waarbij gebruik wordt gemaakt van teelt op water.

"Onze kruiden worden geteeld op een areaal van vier hectare aan kassen met gecontroleerde omgeving. De zon schijnt in deze regio gemiddeld 354 dagen per jaar. Dat geeft een grote hoeveelheid hitte-energie, wat ideaal is om kruiden te laten groeien. De teeltomstandigheden zijn hier daarom bij uitstek geschikt voor het produceren van kruiden met een consistente kwaliteit. North Shore heeft een combinatie van conventionele en biologische kruidensoorten, die voornamelijk aan retailers worden verkocht."


Focus op kruiden in potten
Klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in levende kruiden, zowel in potten als in clamshells. De consument zoekt naar verse ingrediënten die in de keuken direct voor handen zijn. North Shore zag de mogelijkheden van deze trend en heeft zijn bedrijfsmodel grotendeels gericht op het leveren van levende kruiden.

"North Shore is gefocust op het telen van verse, levende kruiden. We werken al veel jaren met deze categorie," legt Wada uit. "Levende kruiden zorgen voor minder verspilling. Zowel consumenten als retailers hebben zo kruiden die langer houdbaar zijn, wat een aantal voordelen geeft. Doordat deze categorie jaar op jaar steeds verder groeit, zorgen consumenten voor een stimulans van minder populaire en niche-kruidensoorten, zoals oregano en Thaise basilicum. Wij vinden die ontwikkeling er spannend om te zien."

North Shore heeft in verband met de verwachte toenemende vraag onlangs een nieuwe kas gebouwd. Ook wordt er volgend jaar een nieuw merk gelanceerd.

Voor meer informatie: 
Chris Wada
North Shore Greenhouses
Tel: +1 (760) 397-0400

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.