Greenyard sluit eerste halfjaar met hogere nettowinst

Tholen – Greenyard sluit de eerste helft van het boekjaar af met een forse stijging van de nettowinst. Hoewel niet alle achterliggende resultaten een positieve lijn lieten zien, hield het bedrijf onder de streep 11,7 miljoen euro over. Dat is 72% meer dan over de eerste helft van 2016.

"We zijn zeer tevreden met de stijging in nettowinst die gerealiseerd wordt mede dankzij de voortdurende gunstige effecten van de herfinanciering en belastingbesparingen. Ondanks hoge investeringen in de groei van onze activiteiten werd de nettoschuld ook verder afgebouwd," reageert een tevreden Marleen Vaesen, CEO van Greenyard.

De omzet daalde licht met 2,4% en kwam uit op 2,09 miljard euro. Een jaar eerder stond dat resultaat op 2,14 miljard euro. Die daling is vooral het gevolg van slecht weer, waardoor de prestaties in de segmenten Fresh en Long Fresh tegenvielen. Daarnaast gaat de prijsdruk in de categorie prepared, onderdeel van Long Fresh, door.

"Naar de toekomst toe zijn we vastberaden om verder te investeren in winstgevende groei en hebben we een aantal initiatieven ter bevordering van de winstgevendheid versneld. De initiatieven kaderen in het optimaliseren van de Fresh activiteiten in Polen, Duitsland, België alsook de VK en leiden tot meer gestroomlijnde activiteiten in deze landen en lagere overheadkosten. Deze verbeteringsinitiatieven tezamen met investeringen in state-of-the-art faciliteiten bevestigen de positie van Greenyard als marktleider. Tot slot hebben we er vertrouwen in dat Greenyard de juiste strategie en prioriteiten heeft om winstgevende groei te genereren en om onze globale leiderspositie in groenten en fruit in al zijn vormen te versterken."

Klik hier om de halfjaarcijfers te bekijken.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven