Trends op Food Matters Live 2017

Van 21 tot en met 23 november 2017 vindt de beurs Food Matters Live 2017 plaats in ExCel, Londen. Gedurende deze beurs tonen meer dan 800 bedrijven en kennisinstellingen hun producten en zijn er lezingen en seminars over innovatie en trends binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Food Matters Live heeft een deel van het beursterrein verdeeld in themagebieden. Deze themagebieden verdienen extra aandacht om hun relevantie, populariteit en potentiële kansen binnen de Britse voedingsmiddelenindustrie. Belangrijke thema's en trends dit jaar zijn free-from, better for you en innovatie.

Free-from
Free-from is een verzamelnaam voor producten die vrij zijn van, bijvoorbeeld, zuivel, lactose, gluten, vlees of allergenen. De markt voor free-from producten in het VK is in de laatste jaren niet alleen gegroeid door de toenemende bekendheid van allergieën en intoleranties, maar ook omdat steeds meer consumenten free-from producten als een duurzamere of gezondere optie zien. Een resultaat hiervan is de groei in de consumptie van plantaardige melkvervangers, zoals amandelmelk of sojamelk en glutenvrije producten in de afgelopen jaren. Ook vleesververvangers en veganistische producten worden steeds meer geconsumeerd. Het aantal flexitariërs en veganisten is in de afgelopen jaren flink gegroeid in het VK.

Better for you
Naast free-from producten zijn better for you producten ook populair onder de consument. Steeds meer mensen streven naar een gezonde levensstijl. Bij de zogenaamde better for you voedingsmiddelen ligt de nadruk op verse, functionele en zo min mogelijk bewerkte ingrediënten. Dit kunnen ook gezonde snacks of functionele drankjes zijn.

Innovatie
Food Matters Live onderscheidt zich van andere voedingsmiddelen beurzen door de focus op innovatie. Hiermee wordt niet alleen productinnovatie bedoelt, maar ook innovatie op het gebied van bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen en sustainable business models. Op het gebied van productinnovatie kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het toevoegen en gebruiken van natuurlijke en functionele ingrediënten. Op de beurs is daarom ook aandacht voor het toevoegen van extra nutriënten aan bijvoorbeeld sportvoeding voor betere prestaties en sneller herstel.

Ook dit jaar staan er weer Nederlandse bedrijven op Food Matters Live. Deze Nederlandse inzendingen presenteren innovatieve producten en ingrediënten van Nederlandse makelij, zoals dranken en ijs met toegevoegde aminozuren, proteïne of vezels, producten gemaakt van zeewier of quinoa en eetbare insecten.

Op Food Matters Live komen verschillende partijen binnen de voedingsmiddelenindustrie bijeen. Bedrijven kunnen op de beurs netwerken, verkopen en de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de voedingsmiddelenindustrie ontdekken.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.