Ayelet Lantzer (Adafresh) over start Israëlische kruidenseizoen

"Grotere productie basilicum, eetbare bloemen in opmars"

Tholen - Het Israëlische kruidenseizoen is weer van start gegaan. "Alle kruiden zijn weer beschikbaar. De markt is nog wat moeizaam, omdat het warme weer in Europa heeft geresulteerd in een grote lokale productie, maar we verwachten dat de markt als het wat kouder wordt, direct zal aantrekken. Rond Kerst zien we traditioneel een piek in de vraag, dus proberen we met de productie goed op te sturen", vertelt Ayelet Lantzer van Adafresh.

Volgens de marketing directeur is met name de basilicumproductie in Israël toegenomen en is daar dan ook een goed volume van beschikbaar. Ook de eetbare bloemen zijn in opmars. "Dit blijft een niche-markt, maar wel eentje die een flink stijgende lijn vertoont. Steeds meer supermarkten en restaurants werken met eetbare bloemen", zo vertelde Ayelet tijdens de Amsterdam Produce Show.Adafresh heeft een distributiecentrum in Maasdijk en dat verloopt volgens Ayelet naar tevredenheid. "Dit helpt ons om onze West-Europese klanten sneller en beter te bedienen. Hierdoor zijn we in staat last-minute orders te leveren. Europa is voor ons verreweg de grootste markt. Verder leveren we nog altijd kruiden aan Rusland, maar niet op grote schaal."

Naast de Israëlische teelt heeft Adafresh in het kader van risicospreiding ook eigen teelt van kruiden in Kenia. In beide landen vinden de teelten in folie kassen plaats. "Op momenten dat het ene land minder productie heeft, hebben we altijd een back-up. Hierdoor kunnen we eigenlijk altijd in de vraag van onze klanten voorzien", besluit Ayelet.

Voor meer informatie:
Ayelet Lantzer
Adafresh
Farm 37
Kfar Truman, 73150
Israel
Tel: +972 73 233 2200
ayelet@adafresh.co.il
www.adafresh.co.il

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.