Dole gaat voor meer efficiëntie

Terwijl veel sectoren wereldwijd de transformatie naar het digitale tijdperk omarmen, staat de toepassing van moderne technologieën in veel agrarische sectoren nog steeds in de kinderschoenen.


Het implementeren van nieuwe technologieën is echter wel cruciaal om de voedselaanvoer en efficiëntie van de agrarische sector te verhogen. Toch zijn er ook uitzonderingen waarbij ultramoderne technieken gebruikt worden in de landbouw, zoals onlangs nog te lezen was in het Digital Journal. 

De landbouwsector heeft technologieën nodig die de productiviteit verhogen en arbeid verminderen, zoals bijvoorbeeld beslissingsondersteunende systemen en systemen voor effectieve monitoring van plantages. Zoals in het filmpje 
van Dole te zien is, worden nieuwe technieken voornamelijk toegepast om het fruit bij de klanten te krijgen.

Dole voorziet zijn bananen van een sticker met een code en een uitnodiging om de website te bezoeken. Als klanten dit doen, kunnen zij hier informatie vinden over het bedrijf waar de betreffende banaan is geteeld en de reis die het product heeft afgelegd van teler tot supermarkt. Ook kunnen klanten een 360 graden video bekijken van de bananenplantage. 

Op de Dole-website zijn naast filmpjes ook nog interessante weetjes en recepten te vinden. Dole maakt volop gebruik van TouTube om zijn klanten te informeren over zijn productie- en distributiesystemen. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.