Rabobank praat met telers over toekomst glastuinbouw

Afgelopen donderdag organiseerde de Rabobank een bijeenkomst voor glasgroentenondernemers. De aanleiding van deze bijeenkomst was het eerder verschenen rapport van de bank. Ondernemers gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de glasgroentensector. De Rabobank deelde haar kennis over de sector met lokale ondernemers. De bijeenkomst vond plaats in het vernieuwde World Horti Center in Naaldwijk.


Fotograaf: Thierry Schut

"De bijeenkomst sluit aan bij de vernieuwde missie van de bank; growing a better world together", vertelt Remon Blok, Manager Grootzakelijk bij Rabobank Westland. Het startsein van deze missie werd vorige week gegeven. Rabobank kondigde toen het wereldwijde programma 'Kickstart Food' aan, waarmee de bank de overgang naar duurzame voedselproductie wil versnellen.In het vernieuwde World Horti Center gingen 30 ondernemers met elkaar in gesprek over de toekomst van de glasgroentensector. "Wij hebben deze bijeenkomst georganiseerd om samen met onze glasgroentenondernemers in gesprek te gaan over de toekomst van de Nederlandse glasgroentesector. De concurrentie wordt in alle schakels heviger. Tegelijkertijd groeit het bewustzijn bij de consument over gezonde voeding en bieden veranderingen in consumentengedrag volop kansen voor de sector", vertelt Patrick Zwaan, sectormanager Tuinbouw bij Rabobank.Er komen veel ontwikkelingen op ondernemers uit de glasgroentensector af. De Nederlandse glasgroentesector heeft, na een moeizame periode tussen 2009-2014, in 2015 en 2016 de wind weer in de zeilen doordat het rendement is hersteld. "Wij verwachten dat de markt weer moet kunnen groeien, mits ondernemers tijdig anticiperen", aldus Maarten Prins, manager Food & Agri bij Rabobank Zuid-Holland Midden.

Het Visierapport Glasgroente kan op deze pagina worden bekeken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.