Dutch Berries: 20 hectare aardbeienkas in Zuilichem

Tholen - De aanvragen zijn gedaan, de aanbestedingen lopen en volgend jaar moeten de eerste planten de kas in. De Bommelerwaardse kwekerij Kreling Aardbeien gaat volgend jaar 20 hectare aardbeienkas bouwen in het Gelderse Zuilichem onder de naam Dutch Berries BV.

Van oorsprong teelt Gijbert Kreling chrysanten. Sinds enkele jaren teelt de ondernemer ze op 7,5 hectare ook aardbeien onder de naam Kreling Aardbeien. En volgend jaar wordt die activiteit dus flink uitgebreid. Op termijn kan de kwekerij zelfs groeien naar 28 hectare kas. "Er is vanuit de markt veel belangstelling voor grote volumes ", vertelt Boudewijn van der Wal, financieel directeur. "Daar vraagt de retail naar en daarom hebben we ook vertrouwen in dit project. Dankzij de schaalgrootte kun je bovendien op locatie verpakken. Je werkt op het bedrijf eigenlijk al op DC-niveau en daardoor zijn de lijnen naar de markt heel kort. Dan kun je een partner zijn voor de toekomst. Samen met Veiling Zaltbommel zijn we dan ook de markt verder aan het 'bewerken' om de groei te kunnen maken."

De kwekerij wordt gevestigd op een perceel van 37 hectare. Volgend jaar gaat de bouw van start: 2x10 hectare kas en waterbassins. "In augustus willen we de planten poten, Elsanta", vertelt Boudewijn. De kas wordt voorzien van met helder glas met 2x AR-coating, een 8 meter tralie en het Swing-systeem: 8 goten in de 8 meter tralie, te verschuiven door de horizontale draad. Daarmee kan het werkpad verbreed en het aantal planten per m2 geoptimaliseerd worden.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.