Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Temperatuurbewaking op afstand voor AGF-transport

Het bewaken van de temperatuur van kwetsbare en bederfelijke producten tijdens transport is een uitdaging. De toenemende eisen op het gebied van traceerbaarheid hebben geleid tot stijgende kosten voor het garanderen van de koeling: men verwacht dat er tegen 2022 jaarlijks 6,23 miljard dollar zal worden uitgegeven aan monitoring.Om dit probleem op te lossen ontwikkelde Oceasoft het Cobalt ML3-systeem. Cobalt ML3 dataloggers zorgen voor temperatuurbewaking tijdens de diverse logistieke fases, met behulp van draadloze technologie op afstand.
 
Dispam Groupe 2M, een Franse expert in koeltransporten, heeft voor deze oplossing gekozen en is momenteel bezig met de implementatie ervan in het complete wagenpark, zodat de temperatuurcontrole van begin tot einde kan worden gewaarborgd.
 
Het systeem verzamelt automatisch alle temperatuurgegevens van de Cobalt ML3-modules en brengt deze informatie over naar een beveiligd platform in de cloud, via een netwerk van ontvangers die het LoRaWan-protocol gebruiken.
 
Via dit systeem is er volgens Oceasoft geen menselijke interventie meer nodig voor een constante temperatuurbewaking gedurende het gehele logistieke proces.
 
Het Cobalt ML3-systeem maakt gebruik van technologie met een laag energieverbruik, waardoor de levensduur van de batterijen tot meer dan 1 jaar kan oplopen. Een externe, waterdichte behuizing kan worden gebruikt voor logistieke en transporttoepassingen waarbij extra robuustheid vereist is. Cobalt ML3 werkt conform de vastgestelde normen, met name EN 12830 en 21 CFR Deel 11.
 
Voor meer informatie:
Patricia Besson
Tel: +33 (0) 4 99 13 67 30
Publicatiedatum: