Eerste basilicum uit nieuwe kas Kruidenaer geoogst

De oogst van de eerste basilicum in de nieuwe kas van de Kruidenaer is een feit. Na bijna een jaar met de sloop- en bouwwerkzaamheden bezig te zijn geweest, is het zo ver.


De Kruidenaer werkt op 25 hectare met 1 hectare tunnelkas en inmiddels 5 hectare glas. Op 19 december 2016 is gestart met het bouwen van deze nieuwste kas (1 ha). De eerste paal is toen geslagen door drie generaties. Na een lange vorstperiode is op 31 januari de fundering gestort. Begin maart 2017 zijn de eerste ruiten erin gezet. Half april werd begonnen met het aanleggen van de vijvers en darna is hard gewerkt om alles klaar te maken voor de eerste basilicumplanten. Eind augustus zijn de eerste planten op de drijvers gezet. In de nieuwe kas is bewust gekozen voor de nieuwste technieken. Onder andere diffuus glas, hybride belichting en luchtbevochtiging zijn belangrijke veranderingen om kwalitatief de beste basilicum te kunnen telen.

Voor meer informatie:
De Kruidenaer
Bankenstraat 21
4874 ND Etten-Leur
T (076) 501 87 17
F (076) 503 26 39
info@kruidenaer.nl
www.kruidenaer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.