Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Basisscholen duiken in Westlandse techniek

Samenwerking Onderwijs Bedrijven (SOB) Westland nodigt scholen en bedrijven uit om mee te doen aan de Dag van de Westlandse Techniek op vrijdag 6 oktober. Een mooie kans voor basisscholen om laagdrempelig kennis te maken met twee 'techniek' bedrijven in Westland.

We verwarmen onze huizen met restwarmte uit de kassen, halen energie uit vier kilometer diepe aardlagen, en met een druk op de knop gaan onze groenten en fruit de hele wereld over. En wie weet, maken we hier straks uit plantenresten de grondstoffen waar ze bijvoorbeeld mobieltjes van maken.

Toch hebben de meeste kinderen nog weinig beeld bij wat techniek nu precies inhoudt, en wat ze daar misschien in de toekomst voor werk mee kunnen doen. Daarom organiseert SOB Westland dit jaar voor de 10e keer de Dag van de Westlandse Techniek. Wethouder Marga de Goeij (onderwijs): "Misschien is een van de bezoekers van de Dag van de Westlandse Techniek wel de uitvinder van dat mobieltje uit plantenresten. Daarom is techniekonderwijs ontzettend belangrijk, voor de gemeente, voor de Westlandse bedrijven, en voor de jongeren zelf natuurlijk. Want de leerlingen van nu zijn de innovatie van de toekomst."

De Dag van de Westlandse Techniek vindt 's ochtends plaats, met het eerste bezoek van 9.00 – 10.00 uur en het tweede bezoek van 10.30 uur – 11.30 uur. Voor de scholen is vervoer per fiets naar het bedrijf het uitgangspunt. Scholen die de mogelijkheid hebben om de bezoeken per auto af te leggen, kunnen bedrijven bezoeken die verder weg zijn. SOB Westland zoekt scholen én nieuwe deelnemende bedrijven. Scholen kunnen zich aanmelden via www.WNTweb.nl en bedrijven kunnen zich aanmelden via p.steyn@sobwestland.nl. Een indruk van eerdere edities is te vinden bij 'Projecten' op www.sobwestland.nl.
Publicatiedatum: