Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf 19 juni, Wageningen

Plant Variety Protection Course

Op 19 juni 2017 start de 20e Plant Variety Protection (PVP) Course in Wageningen. Deze opleiding richt zich op de uitvoering van het kwekersrechtssysteem, gebaseerd op de UPOV-principes. Wilt u twee weken lang ideeën en ervaringen delen en netwerken met collega's uit de hele wereld werkend op het gebied van kwekersrecht? Schrijf u dan uiterlijk 8 mei in.

Plant Variety Protection Course
Een sterk kwekersrechtssysteem kan de voedselzekerheid in elk land waarborgen en verbeteren. Naktuinbouw ontwikkelde de Plant Variety Protection Course samen met Wageningen Centre for Development Innovation om het belang van kwekersrecht in elk land te onderstrepen. Deze opleiding is gericht op:
  • het vergemakkelijken van de invoering en de praktische uitvoering van kwekersrecht in landen waar de wetgeving op dit gebied wordt ontwikkeld of onlangs is aangenomen;
  • een beter begrip van hoe een Plant Variety Protection System werkt voor degenen die betrokken zijn bij de registratie van nieuwe rassen.
Intellectuele eigendomsrechten voor veredelaars
De bescherming van de rechten van plantenkwekers is een belangrijke stimulans voor de ontwikkeling van betere plantenrassen. Niet alle landen hebben een wettelijk kader dat plantenrassen beschermt op grond van een systeem van intellectuele eigendomsrechten. Dit kan leiden tot illegale exploitatie. Veel landen ontwikkelen en implementeren daarom een juridisch kader voor de bescherming van plantenrassen in een systeem van intellectuele eigendomsrechten.

Naast het ontwikkelen van wetgeving heeft de invoering van het kwekersrechtssysteem ingrijpende gevolgen op juridisch, institutioneel, technisch, financieel en commercieel vlak. In deze opleiding leren de deelnemers over deze gevolgen en over praktische manieren om nieuwe regelgeving te implementeren.
Onderwerpen in het programma

In lezingen, discussies en werkgroepen komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • juridische aspecten: wettelijk kader, eisen van de Internationale Unie tot bescherming van kweekproducten (UPOV), andere systemen, octrooien, regelgeving met betrekking tot genetische gebruik van hulpbronnen;
  • institutionele aspecten: procedures en administratie, organisatorische opzet, ras registratiesystemen, samenwerking en het testen;
  • technische aspecten: het principe van de onderscheidbaarheid, homogeniteit en bestendigheid (DUS), praktische DUS-testing, UPOV-richtlijnen, veldproeven, biochemische / moleculaire technieken, statistiek, data-analyse, rapportage, rasbenaming;
  • exploitatie van kwekersrecht: handhaving van rechten, royalty inzameling, eigen pootgoed.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Publicatiedatum: