Canadezen en Fransen introduceren verpakkingen van tomatenplanten

Pure Hothouse Foods is een Canadese teler, leverancier en verkoper van in kas geteelde groenten en het vernieuwende concept Living Lettuce (levende sla) dat in Noord-Amerika onder de merknaam Pure Flavor wordt verkocht.

Onlangs bracht Pure Hothouse Foods hun nieuwe snoeptomaatjes Cloud 9 op de markt. Voor de verpakkingen van dit nieuwe tomatenproduct koos Pure Hothouse Foods voor massiefkarton verrijkt met vezels van tomatenplanten, een product van Solidus Solutions, producent van massiefkarton en massiefkartonnen verpakkingen. Hiermee is Pure Hothouse Foods het eerste Canadese bedrijf dat tomaten in hun eigen plantenvezels verpakt en levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de kringloopeconomie.Tijdens de vakbeurs PMA 2016 trok de verpakking van de Cloud 9-tomaten van Pure Hothouse Foods zeer veel aandacht en behaalde een nominatie in de finale van de PMA 2016 Impact Awards. Vrijwel tegelijkertijd werd het met vezels van tomatenplanten verrijkte massiefkarton van Solidus Solutions tot winnaar uitgeroepen van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016.

Idyl is een bedrijf dat voornamelijk tomaten, meloenen, mediterrane groenten en fruit en verse kruiden teelt. Vanuit Zuid-Frankrijk verkoopt Idyl deze producten, maar ook salades uit de Provence en diverse biologische groenten en fruit onder het merk 'Tribu Ecolo' (ecologische stam).

Idyl heeft een speciale afdeling opgezet voor de verkoop van biologische groenten en fruit, omdat het bedrijf zich bewust is dat het een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling naar duurzame producten. Vanuit dat oogpunt is Idyl doorlopend op zoek naar nieuwe oplossingen die minder gevolgen hebben voor het milieu. Toen Idyl hoorde dat Solidus Solutions een proces had ontwikkeld voor de productie van massiefkarton met vezels van tomatenplanten, was het bedrijf meteen zeer geïnteresseerd.Tegenwoordig verpakt Idyl haar biologische tomaten in trays van Solidus Solutions die verrijkt zijn met vezels van tomatenplanten. Hiermee laat Idyl zien dat je best kunt produceren, verpakken en consumeren en tóch de verspilling van natuurlijke grondstoffen kunt beperken.

Eerder produceerde Solidus Solutions voor klanten al massiefkartonnen, met vezels van tomatenplanten verrijkte trays van 1,5, 3, 5 en 10 kilogram en zelfs tomatenschalen van 250 tot 500 gram.

Voor meer informatie:
Solidus Solutions
www.solidus-solutions.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.