"Kiemetjes zijn heel feestelijk"
Chauffeur Luc Pillain poseert bij onze nagelnieuwe bestelwagen.
Ongelooflijk
Hij geeft aan dat de productie van de kiemen in hun bedrijf letterlijk maal vier gaat. "We hebben 9 soorten, daarvan blijven er twee een beetje achter, alhoewel die ook verdubbelen. De rest gaat maal vier. Eigenlijk ongelooflijk hoe hard ze gaan. Om de drukte bij te benen wordt het personeelsbestand ook tijdelijk groter tot maal drie en soms maal vier!" Kiemgroenten hebben volgens de eigenaar een aantal troeven. "Ready-to-eat en gezonde voeding zijn er twee, maar het culinaire aspect is beslist een derde. Je kunt je bord feestelijk versieren met rodebietscheuten, je hapje pikanter maken met preischeutjes, radijskiemen bij de kaasschotel, … de mogelijkheden zijn legio. Kiemetjes zijn heel feestelijk."
Traag maar gestaag
Het bedrijf hanteert vaste prijzen, het ganse jaar door. "We zijn geen veiling, waar de prijzen telkens veranderen. Wellicht zou ik er meer munt uit kunnen slaan, maar dat zou ik niet zo correct vinden. Dan zou ik de prijzen voor elke feestdag of in mei ook kunnen verhogen, maar dat doe ik bewust niet. In 2016 bestond Kiem-X tien jaar en vierde feest. Bouden kijkt positief terug naar het afgelopen jaar. "We groeien traag maar gestaag. Elk jaar komt er 5 a 10% omzet bij. Voor 2017 gaan we mogelijk nog nieuwe soorten op de markt zetten, maar dat is nog niet zeker."
Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Nevele - België
M: +32 472-703954
F: +32 933-62325
wim.bouden@kiem-x.be
www.kiem-x.be