Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgroFreshPark Polen in ontwikkeling in de regio Łódzkie

Polen wordt gezien als een van de grootste groeiers op de Europese landbouwproducten- en voedselmarkt en is daarom een sterke concurrent, maar ook een uitstekende partner voor de Nederlandse bedrijfswereld. Een samenwerkingsverband tussen Nederland en Polen is daarom bezig met het ontwikkelen van een agrifood cluster genaamd "AgroFreshPark Poland" (AFPL).

Dit cluster bestaat uit drie verschillende maar functioneel gerelateerde elementen:
  • FreshPark, een bedrijventerrein voor transport/logistiek (crossdocking), handel, verpakken en verwerken van verse producten.
  • AgroPark, een ruimte toegewezen aan het grootschalige telen van kasgroenten en fruit met alle ondersteunende infrastructuur.
  • AgroFreshPark Services Centre, met diensten als facilitymanagement, nutsbedrijven, training en onderwijs, vastgoedmanagement, demonstratie en promotie van technologie.
AFPL zal worden aangelegd in het hart van Polen in de regio Łódzkie en zal op vergelijkbare wijze worden gestructureerd als de Nederlandse greenports (Fresh Park Venlo, Agriport A7 en Demokwekerij Westland enz.), maar aangepast aan de Poolse markt en in nauwe samenwerking met lokale partners.




In dit cluster produceren, verwerken en distribueren Nederlandse en Poolse bedrijven vers voedsel, niet alleen voor de internationale markt maar ook voor de lokale markt. Het consortium wil een samenwerkingsverband aangaan met Poolse bedrijven en Nederlandse bedrijven die reeds actief zijn in Polen. He cluster behoudt en versterkt energie-, water- en afvalmanagement en zal de opleiding en training van professionals faciliteren. Het cluster zal financiële mechanismen ontwikkelen en creëren om ervoor te zorgen dat kleine en middelgrote bedrijven (SME's) actief worden betrokken als partners in dit agrifood cluster.

Het initiatief wordt ondersteund door de Nederlandse overheid en het programma Partners for International Business, een publiek private samenwerkingsconvenant dat vorig jaar werd ondertekend. In dit programma zijn twee verbindingsmanagers in dienst genomen om de Nederlandse en Poolse bedrijven en instituten te ondersteunen.

Voor meer informatie:
Kenlog
info@agrofreshpark.com
www.agrofreshpark.com
Publicatiedatum: