Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse druiven voor oude besjes

Het druivenfeestweekend van Themapark De Westlandse Druif is afgelopen weekend druk bezocht. Daar waar het kwik opliep tot 25 graden genoten bezoekers van het druivenfeest van de druivententoonstelling in de tuin, van de rondvaarten met gids door de Poel en van de druiven op het terras van Brasserie de Druiventuin. Op maandag deelde de druivenprinses nog druiven uit bij ouderen.



De tentoonstelling werd dit jaar bijzonder aangekleed met oude en nieuwe telefoons. Een rode draad verbinding van toen en nu. De druiventeelt heeft een rijke historie, maar wordt ook nu nog steeds actief bedreven. Ook het druivenfeest is een bewezen traditie met nog steeds grote interesse. Naast de bezoekers die het druivenfeest bezochten, deed ook een groot aantal fietsers het Themapark De Westlandse Druif aan tijdens een tocht door het Westland.



Deelnemers krentwedstrijd en tentoonstelling in het zonnetje
De tentoonstelling had dit jaar tientallen inzendingen. In een prachtige opstelling konden bezoekers zich het hele weekend verwonderen over de passie voor de druiventeelt. Bij de prijswinnaars werd bij de inzending het gewonnen certificaat getoond. Ook aan de krentwedstrijd in mei is dit jaar door velen deelgenomen. Daarna was het wachten op het vakkundige oog van de jury die elke druiventros nauwkeurig naliep, want pas later komen de krentkwaliteiten naar voren. Zowel aspirant-krentsters als de doorgewinterde deelnemers hebben een mooi aantal vierkante meters opgeleverd. Mevrouw Bep van Leeuwen werd op zaterdagochtend gefeliciteerd met de winst van het WK Krenten 2016. De tweede en derde plaats is respectievelijk gewonnen door Trudie Valk en Kees Jansen.



Druiven naar ouderen
Volgens traditie laat het Themapark de Westlandse Druif ook minder validen genieten van de schoonheid én smaak. Dit jaar bracht de druivenprinses op de maandag na het druivenfeest druiven naar de Opmaat in Monster en De Kreek in 's-Gravenzande. Ook in de Haagse regio zijn ouderen verblijd.

Voor meer informatie:
Themapark De Westlandse Druif
Vlotlaan 535
2681 TW Monster
0174 – 24 87 87
receptie@westlandsedruif.nl
westlandsedruif.nl
Publicatiedatum: