Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacques Remy & Fils meer dan 40 jaar in Marcinelle

"Laatste jaren geïnvesteerd in verpakkingsstation en productie vierde gamma"

Tholen - Het familiebedrijf Jacques Remy & Fils bleef ook na het overlijden van Jacques drie jaar geleden bestaan. "De dood van onze vader was erg dramatisch, maar gelukkig zijn we nog steeds een familiebedrijf en willen dat ook blijven. Mijn moeder, mijn twee broers en ik zijn gelukkig allemaal optimistisch en ambitieus en willen ons bedrijf nog verder ontwikkelen", vertelt Nicolas Remy van het Waalse bedrijf in Marcinelle.



Groothandelaar, exporteur en importeur

Jacques Remy & Fils uit het Marcinelle, Wallonie, werd opgericht in 1974. "Sinds enkele jaren zijn we het grootste AGF-bedrijf in Wallonië. Op de groothandelsmarkt in Marcinelle doet het bedrijf de volgende zaken: "Wij zijn allereerst groothandelaar en leveren aan marktkramers, grootdistributie en horecabedrijven. Dat zijn onze belangrijkste afnemers. Daarnaast exporteren we ook Belgisch product naar Frankrijk en Luxemburg. We importeren ook veel producten uit Frankrijk en Spanje."


V.l.n.r.: Patrick Remy, Godelieve Van Biesen, David Remy en Nicolas Remy.

Nicolas Remy is samen met zijn twee broers eigenaar van het bedrijf. "We hebben ons bedrijf onderverdeeld in drie divisies. "Allereerst de groothandel Jacques Remy en daarnaast ons merk Primabel en easy by Primabel. Primabel bestaat sinds 2013 en is ons merk voor alle voorverpakte producten voor de grootdistributie. De producten voor het vierde gamma (gesneden groenten) worden verpakt onder het merk easy by Primabel. De producten worden versneden en verpakt in ons eigen bedrijf. We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in diversificatie met een voorverpakkingsstation en de ontwikkeling van productie van vierde gamma. Nu kunnen we het gehele assortiment van groenten en fruit voorstellen aan onze afnemers."





Ook transport
"Het grote voordeel van ons bedrijf is dat we een enorme flexibiliteit hebben op het gebied van logistiek, transport en verpakking. Dit hebben we namelijk allemaal in eigen hand. Als het gaat om kwaliteit selecteren we de beste producten en doen regelmatig houdbaarheidstesten." Nicolas geeft aan dat ze de komende jaren nog zullen investeren in nieuwe klanten en mogelijk ook nieuwe markten ontwikkelen. Als we blijven groeien, moeten we ook uitkijken naar uitbreidingsmogelijkheden, want we hebben momenteel weinig plaats meer om te groeien", besluit hij.


Voor meer informatie:
S.A. Jacques Remy&Fils
Nicolas Remy
Rue des Forgerons 102
6001 - Marcinelle Belgique
+32 71 44 60 00
+32 476 81 18 38
www.jacquesremy.com