Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Fruithandel sneller, eenvoudiger en zonder risico's"

AGF-handelsplatform Click4fruit.com beleeft op Fruit Logistica haar première

Tholen - Na 23 jaar in Costa Rica te hebben gewerkt als teler en exporteur van meloenen en cassave, werkt Michael Boässon de laatste anderhalf jaar aan een online handelsplatform voor fruit. Dit samen met zijn oude klasgenoot Steven van Dijk. Op de Fruit Logistica in Berlijn is de première van Click4fruit.com. "De grootste uitdaging is om producenten en importeurs op de site te krijgen."


Michael Boasson en Steven van Dijk

"Eigenlijk krijgen we maar twee reacties op Click4fruit.com. Meestal een enthousiaste reactie van de mensen die het écht zien zitten, anderen zijn nog afwachtend", vertelt Steven. "Wij hebben een uniek concept in handen waarvan juist de simpelheid de mensen aanspreekt. We bieden met dit platform ook de kleinere producenten en importeurs de mogelijkheid om met elkaar te handelen."

Het concept werkt als volgt. Inschrijving is gratis. Producenten wereldwijd kunnen op Click4fruit hun fruit aanbieden. Geïnteresseerde kopers kunnen op het platform naar fruit zoeken. Vervolgens communiceren zij met de producent, kopen ze de producten en betalen ze de rekening via Click4fruit.com. "We laten onder andere SGS als gerenommeerd, onafhankelijk controlebureau een kwaliteits- en verpakkingsinspectie uitvoeren. De controleurs controleren of het product aan de aangegeven specificaties en de verpakking van de transportcontainer voldoet. Alleen bij een akkoord kan het fruit aan boord", vertelt Michael.

Ook over de financiële transactie is goed nagedacht. "Click4fruit garandeert de betaling via de stichting Trust4fruit als derdengeldenrekening. Wij ontvangen als Click4fruit een vaste fee van 150 dollar per deelnemer per deal van een container", vertelt Steven. "De stichting Trust4fruit zal de financiële transactie afwikkelen. Zij beheert de transactiegelden tot het moment dat de container free on board (FOB) van het transportvoertuig is. Wanneer alle documenten zijn goedgekeurd, betaalt Trust4fruit direct de producent en de koper is dan de volledige eigenaar van de container."



"We staan te springen om live te gaan. De grootste uitdaging zal zijn om de vragende partijen te interesseren. We hebben er alle vertrouwen in. Click4Fruit maakt het sourcen en handelen van fruit sneller, eenvoudiger en zonder risico's. We verbinden producenten en kopers met meerdere markten en dat op elk moment van de dag overal ter wereld. We gaan van start met fruit en vervolgens zullen we kijken waar we mee kunnen uitbreiden."

"De interesse komt nu met name vanuit Zuid- en Noord Amerika, Canada en Europa. Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn hopen we in onze stand (Hal 23 F-04) veel geïnteresseerden te ontmoeten en hen een inkijkje in het platform te geven en informatie te verschaffen. Drie weken na de beurs zullen we volledig live gaan. We willen uitgroeien tot een handelsplatform dat dagelijks door producenten, importeurs en exporteurs wordt gebruikt", besluit Michael.

Voor meer informatie:
Michael Boässon 
Steven Van Dijk
Click4fruit.com
Engelandlaan 314
2711 DZ Zoetermeer
Tel: +31-685-384547
michael@click4fruit.com
www.click4fruit.com