Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccoliblad, zonde om niet te eten

Na de boerenkooltrend is het tijd voor iets nieuws: broccoliblad! Normaal gesproken worden deze bladeren weggegooid en niet gegeten. Zonde, want de bladeren rond broccoli zijn juist lekker én gezond. Broccolibladeren zijn de koolbladeren van de broccoli. Mooi donkergroen van kleur met paarse tinten. Aan de dikke stengels zitten grote bladeren, zo meldt Smeding in haar nieuwsbrief.



Mild van smaak
Broccoliblad is milder van smaak vergeleken met boerenkoolblad. Boerenkoolblad heeft een iets bitter accent. Ook hebben de bladeren van de broccoliplant een hoger watergehalte.

Gezond
Net als boerenkool is dit blad rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten de broccoliblaadjes meer vitamine K, foliumzuur en kalium dan boerenkool.

Toepassing
Broccoliblad is perfect voor het maken van verse groentesappen, rauw in een salade of door een smoothie. De bladeren kun je ook prima koken, blancheren, verwerken in soepen of gebruiken om gezonde chips van te maken.

Biologisch geteeld
De broccolibladeren worden biologisch geteeld door Kernel in Spanje. De ligging van de boerderij is perfect voor biologische teelt. De boerderij ligt aan zee en de frisse zeewind houdt insecten en ongedierte op afstand. Omdat het een beschermd natuurgebied is, worden alleen natuurlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Bovendien groeit de plant al voor de broccoliroosjes zelf. Voor de bladeren zijn dus geen extra middelen, zoals water, nodig. Dus goed voor het milieu en de omgeving.

Bron: Smeding
Publicatiedatum: