Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Malta: Droogte leidt tot aardappeltekort

Met neerslaghoeveelheden van slechts 187,5 mm sinds 1 september wordt de situatie voor telers op Malta steeds nijpender. De aanhoudende droogte bedreigt hun gewassen en zou mogelijk kunnen leiden tot ernstige groenten- en fruittekorten in het voor- en najaar.

De neerslaghoeveelheden lagen de laatste vier maanden op iets meer dan de helft van wat gebruikelijk is in dit jaargetijde. Vorig jaar viel er in dezelfde periode ruim 300 mm neerslag. Tegen het einde van volgende maand zal minimaal 250 mm noodzakelijk zijn. Mocht er overvloedige regen vallen, dan zal deze echter richting zee stromen, waardoor de huidige situatie nog niet zal verbeteren. 

John Gauci, voorzitter van de Coƶperatie Farmers' Central, legt uit dat telers de problemen bestrijden door zelfs in de winter te irrigeren. Het voortdurende oppompen van water zal op lange termijn de kwaliteit van de gewassen echter aantasten.

"Door het uitblijven van neerslag zal het grondwater verzilten, hetgeen nadelige gevolgen heeft voor zowel de gewassen als de samenstelling van de bodem," waarschuwt Gauci.

Gauci merkt op dat de koudegolf, die normaal gesproken plaatsvindt in december of januari, ook van belang is voor het uitschakelen van plagen en ziekten die gewassen in het voorjaar mogelijk schade toebrengen.

Bron: hortibiz.com
Publicatiedatum: