Frischezentrum Düsseldorf zal opnieuw worden gebouwd

Er is veel te doen rondom het Frischezentrum Düsseldorf. De plannen voor de nieuwbouw van de groothandel vorderen. Roland Tolls, een groothandelaar die in het Frischezentrum gevestigd is en tevens woordvoerder van het 'Großmarktgilde Düsseldorf': "We zijn momenteel in gesprek met de stad Düsseldorf. Burgemeester Thomas Geissel heeft zich nu officieel als medestander van de groothandelsmarkt geuit. Daarmee zal het Frischezentrum ook in de toekomst aan de Ulmenstraße 275 gevestigd blijven!"

Op de 80 jaar oude groothandelsmarkt zijn rond de 170 handelaren gevestigd. De markt is 165.000 m2 groot en er worden jaarlijks 300.000 ton groenten en fruit verhandeld ter waarde van 500 miljoen euro.


Het oude Frischezentrum Düsseldorf aan de Ulmenstraße 275

Dagelijkse werkzaamheden zullen verder gaan
"Dat wil zeggen dat de oude markthallen weliswaar afgebroken worden, maar vanaf de grond opnieuw gebouwd zullen worden", vervolgt de groothandelaar zijn verhaal. "Aanvankelijk zullen de hallen 12, 13 en 14 gesloopt worden. Alle hier gevestigde handelaren, waaronder wij (het bedrijf Berger & Tolls), zullen dan zolang naar de leegstaande hallen op het terrein van de groothandel verhuizen." De dagelijkse werkzaamheden zullen dus gewoon verder gaan.

Om het nieuwe project te realiseren, werd er samen met de stad een 'taskforce' opgericht, vertelt Roland verder. "We voeren momenteel planningsgesprekken met de officiële instanties van de stad. De eerste gezamenlijke bijeenkomst zal in januari plaatsvinden. Dan wordt besproken hoe het nieuwe verscentrum er concreet uit zal gaan zien."


Roland Tolls van Berger & Tolls

Nieuwe wegen
Door middel van de nieuwbouw wil het Frischezentrum Düsseldorf klantvriendelijker, sneller en aantrekkelijker worden. "Het oude systeem van de groothandels werkt niet meer", schetst de groothandelaar de situatie. "Daarom zullen we in de toekomst andere wegen inslaan. Het nieuwe verscentrum moet een magneet voor onze klanten worden. Bovendien willen we andere verscentra het hoofd bieden."

Een mogelijk idee voor de toekomst zou een 'interactief bestelsysteem' kunnen zijn. Roland Tolls: "Een nieuw bestelsysteem speelt in ons overleg een rol. 'Tijd is geld' - onze klanten willen hun producten zo snel mogelijk. Klanten zouden hun producten bijvoorbeeld van tevoren online kunnen bestellen. Aansluitend worden de producten dan door ons verzameld. Bij het betreden van de groothandel krijgt de klant een verzamelplaats toegewezen en daar vindt hij dan zijn bestelde producten." Dit is slechts één van vele mogelijke ideeën voor het nieuwe Frischezentrum Düsseldorf.

Levensmiddelen en gastronomie
Bovendien zal het Frischezentrum verder uitgebreid worden. "Er zullen ook nieuwe handelaren bijkomen. Of het nu gaat om vlees-, vis- of drankengroothandelaren - we willen de klanten in de toekomst alles bieden wat met levensmiddelen en de gastronomie te maken heeft", meldt Roland Tolls verder.

"De stad Düsseldorf is zeer geïnteresseerd in het project en wil het hele jaar in nauwe samenwerking met het Großmarktgilde aan een succesvolle realisering van het project meewerken", zegt Roland. "Met het oog op de financiering wordt er nu gekeken wie de kosten voor de nieuwbouw zal dragen. Het is ook mogelijk dat het Großmarktgilde de bouw van het nieuwe verscentrum financiert." Concrete plannen volgen in de komende maanden.

Großmarktgilde Düsseldorf
Verband der Düsseldorfer Großmarkthändler und Erzeuger eV
Ulmenstraße 275, 40468 Düsseldorf
Tel. +49 (0) 211 4719 -0
info@grossmarktgilde.de
www.grossmarktgilde.de

Roland Tolls
Berger & Tolls GmbH & Co. KG
Eickener Straße 40, 41366 Schwalmtal
Tel: +49 (0) 2163-576928-0
bergerundtolls-fruechte@t-online.de
www.bergerundtolls-fruechte.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven