Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: de Expo AgroAlimentaria 60% groter

Meer dan 800 exposanten uit 46 landen zullen zich vanaf vandaag op Mexico's belangrijkste tuinbouw handelsbeurs in de stad Irapuato presenteren. De twintigste editie van de Expo AgroAlimentaria Guanajuato zal voor het eerst plaatsvinden op een nieuwe locatie. Volgens de directeur, Mr Gustavo García Balderas, van de handelsbeurs zal de verhuizing van de beurs naar een nieuwe locatie het evenement naar een nieuw niveau tillen wat betreft omvang en infrastructuur.



"Wij bevinden ons op 3,5 km van de grote verbindingsweg tussen Irapuato en Abasolo op een oppervlak van 630 duizend vierkante meter. De investering om de infrastructuur te verbeteren kwam op een totaal van ongeveer 3,4 miljoen euro en we zijn er ontzettend blij mee. Bezoekers en exposanten hebben nu een betere en snellere toegang tot de expo."

Met betrekking tot de capaciteit van het evenement, verklaarde Mr García Balderas dat er dit jaar plaats is voor 1.300 stands met exposanten uit 46 landen. "Vergeleken met vorig jaar is dat een toename van 60%, een aanzienlijke groei."

Een van de weinige tegenslagen is dat dit jaar het evenement op vrijdag tegelijk plaats vindt met Thanksgiving in de Verenigde Staten. "Volgend jaar organiseren we het evenement weer in de tweede week van november zoals gebruikelijk," bevestigt Balderas.

Al met al is Mr Gustavo García Balderas ervan overtuigd dat november een geweldige maand is voor een evenement als deze omdat het het beste moment van jaar is om een nieuw product te lanceren in voorbereiding van het nieuwe jaar. Vele telers en kwekers bezoeken het evenement om meer te leren over nieuwe producten en kennis te maken met nieuwe toebehoren en materialen voor hun bedrijf of uitbreiding voor het nieuwe seizoen.



De handelsbeurs is het belangrijkste evenement op het gebied van glastuinbouw in Mexico. Omdat de beurs wordt georganiseerd in het centrale gedeelte van Mexico, wordt de aandacht gevestigd op ontwikkelingen in het gehele land. Het evenement blijkt aanzienlijk bij te dragen tot de groei van tuinbouwbedrijven in Noord Amerika. Tijdens het evenement ontmoeten internationale, plaatselijke belanghebbenden en leveranciers elkaar.

Wanneer? Van 24-27 november in Irapuato, Mexico.


Bekijk het speciale foto album - u kunt hier alvast kennismaken met alle kastechnieken die vorig jaar werden tentoongesteld.

HortiDaily.com zal ook dit jaar weer aanwezig zijn en hierover verslag uit brengen. We zullen zowel exposanten als telers interviewen op het evenement.

Meer informatie over het evenement, programma, onderkomen en standhouders vindt u op www.expoagrogto.com