Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snacktomaten in smaakonderzoek

De komende tijd gaat smaakpanel Bleiswijk zich bezig houden met snacktomaten, in de keten Santa's genoemd. Een Santa is geen miniatuuruitgave van een gewone tomaat, maar een ovale, kroonloze 1-haps tomaat van ongeveer 10 gram. Santa's zijn soms iets geribd, hebben een duidelijke "bite" en zijn vaak fris zuur van smaak en meestal minder sappig en aromatisch dan een goede cherry. Santa's zijn een gezond tussendoortje, die ook prima in een broodtrommeltje voor de lunch meekunnen.



Veredelaars, telers en Wageningen UR Glastuinbouw werken in het kader van de PPS "Smakelijke Vermarkting" samen in het onderzoek aan een definitie van een goed smakende Santa, zodat die uiteindelijke door een smaakmodel kan worden voorspeld. Zo'n model voor Santa's zal een deelmodel van het huidige smaakmodel tomaat zijn, waarbij de coƫfficiƫnten van de belangrijke smaakparameters bijgesteld zijn.

Met zo'n model kan veel gerichter worden gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van nieuwe Santa's, die gewild zijn bij de consument. Smaak en gemak zijn daarbij belangrijke aspecten en uiteraard moet het ras goed te telen zijn. In de beoordeling van de smaak van Santa's willen we ook het gebruik van het product meenemen, omdat Santa's meestal geen culinaire toepassing hebben, maar veeleer worden gesnackt.

Bron: Wageningen UR
Publicatiedatum: