Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kruidenteler verwerkt 6.000 potten per uur

Potkruiden worden steeds populairder. Dat is ook de reden waarom de Italiaanse kruidenteler Vigo Gerolamo op 23 hectare in Albenga miljoenen potten per jaar produceert. Om de efficiëntie en kwaliteit van de productie te optimaliseren, heeft Vigo onlangs een volledig geautomatiseerde, flexibele Techmek-verwerkingslijn geïnstalleerd.

De lijn, in oktober 2014 geïnstalleerd, is een gecombineerde verwerkingslijn voor het potten, trimmen, sorteren en mengen van kruiden met een capaciteit van 6000 potten per uur. Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van de capaciteit en de technologie.



Over de teler
Vigo Gerolamo in Albenga teelt een breed assortiment aromatische planten onder de naam Vigo Progress. Het bedrijfbesteedt speciale aandacht aan nieuw de groei, productie, onderzoek en communicatie. "We zijn altijd op zoek naar manieren om onze kwaliteit en klantenservice te verbeteren. Dat was ook een van de redenen waarom we contact hebben gezocht met Techmek voor een flexibele verwerkingslijn van onze nieuwe 9 cm productie," laat Vigo weten. "Ons doel is om 4 à 5 miljoen potten per jaar te verwerken."


Hans Preesman en Aldo Maggion van Techmek samen met Vigo.

Techmek is een Noord-Italiaanse machinebouwer met veel ervaring in dit soort hightech automatisering. "De lijn is speciaal ontworpen voor deze klant," zegt Aldo Maggioni van Techmek. "Het proces begint bij de telers met het potten van jonge planten en ze te bedekken met schors. We plaatsen de potten in speciale pothouders, dan gaan ze naar de kas, die een oppervlakte heeft van ruim 23 hectare."



Wanneer de planten volgroeid zijn, worden ze verplaatst naar de verwerkingslijn. De geautomatiseerde lijn begint dan het sorteerproces met precisie-camera's, waar de potkruiden naar grootte worden onderverdeeld in twee secties. Ze worden getrimd en teruggeplaatst in de kas. Het afgesneden groen wordt automatisch verwijderd door een afzuigsysteem. Wanneer de kruiden klaar zijn voor verscheping, kan een ander proces de juiste soorten selecteren en in trays verpakken voor verzending naar de klant.


Meer informatie:
Techmek

Aldo Maggion
aldo.maggion@techmek.it

Hans preesman
E:
Hans.preesman@techmek.it
T: +31628458828

www.techmek.com
Publicatiedatum: