Water met een smaakje betekende vroeger misschien limonade - maar nu suiker door talloze voedseldeskundigen in de ban is gedaan, kiezen foodies tegenwoordig liever voor wat AGF om hun watertje op te fleuren. Niet alleen citroen en munt, maar ook roosmarijn, dille, frambozen en zelfs koriander worden op blogs genoemd als producten om je saaie water op gezonde wijze wat mee op te fleuren.


De hippe watertjes van AH to Go

Vorig jaar speelde Albert Heijn hier al op in met een kant-en-klare versie van deze hippe watertjes: in de AH to Go waren flesjes met een takje munt en een schijfje citroen of een plakje komkommer en een takje dille te krijgen. Liever een verse komkommer in je drankje, maar toch geen zin om zelf met een mes en een snijplank aan de slag te gaan? Dan is deze Amerikaanse waterfles een uitkomst. In de deksel zit een soort schaaf waarmee de komkommer spiraalvormig gesneden wordt.


"The best thing to happen to water since sliced cucumbers", zo wordt de Cucumber Infuser Water Bottle omschreven door de makers.

"De ingrediƫnten voor komkommerwater zijn misschien best eenvoudig - twee waterstof-atomen, een zuurstof-atoom en een komkommer", vinden de producenten. "Toch is het toch niet zo eenvoudig om het perfecte komkommerwater te krijgen. Wat je mist, is een schaaf." Gesneden is de smaak-afgifte optimaal, vinden ze. Ook wordt er gewezen op de hypergezonde eigenschappen van de komkommer (boordevol anti-oxidanten, Vitamine K en elektrolyten). Of die ook in het water terecht komen durven wij niet te garanderen.

De komkommer infuser is momenteel alleen nog in de VS te verkrijgen. Wie geen problemen heeft met het eerst snijden van zijn komkommer, kan al wel in Europa terecht voor hippe komkommerwaterflesjes. Op Amazon is al een tijdje een Flavour It-fles verkrijgbaar.

De Flavour It-fles - wel zelf even de komkommer snijden