Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Facebook-actie ‘Gek op Groente’ zet ruim 13.000 fans in voor meer groente op het bord”

Het voor mensen makkelijker maken om méér groente te eten. Met dit doel start GroentenFruit Huis op 26 maart 2015 de tiendaagse Facebook-actie 'Gek op Groente'. De bekende 2x2 Facebook-site met ruim 13.000 fans wordt tijdens deze actie omgedoopt tot het nieuwe platform 'Gek op Groente'. Fans krijgen én delen handige en verrassende groenteweetjes en recepten om meer groente op het menu te zetten. Ook bekende Nederlanders, zoals Marijke Helwegen en Ruben Dingemans, delen hun tips.



Gek op Groente
Op www.facebook.com/gekopgroenteactie kan iedereen eigen groentetips delen. Dit kan van alles zijn: een favoriet groentegerecht of dé tip om kinderen te laten smullen van groenten. Er zijn diverse prijzen te winnen voor inspirerende tips, zoals kookboeken en groentepakketten. De meest verrassende tip wordt beloond met een groentediner voor twee bij sterrenrestaurant Niven. Gek op Groente wordt gelanceerd op het GroenteCongres op 26 maart aanstaande.

Meer groenten op het menu hard nodig
Meer groenten op het menu is hard nodig. Slechts 5% van de Nederlanders eet op dit moment genoeg groenten. "Dit is hartstikke jammer, want groenten zijn lekker, gezond en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze actie willen we consumenten inspireren om meer groenten te eten. Ook willen we weten wat mensen ervan weerhoudt om groenten te eten" licht Anne Marie Borgdorff van GroentenFruit Huis toe.

Bekende Nederlanders delen hun tips
Jochem Uytdehaage, Marijke Helwegen en Ruben Dingemans ondersteunen de actie en delen hun groentegeheimen. "Ik raad iedereen aan om net als ik 3 verschillende groentes verspreid over de dag te eten. Zo krijg je veel energie van alle verschillende vitamines, mineralen en vezels die erin zitten. Succes verzekerd!" aldus Marijke Helwegen.

Stichting Variatie in de Keuken verleende graag de naam 'Gek op Groente' aan de Facebook-actie. Zij trapte vorig jaar de campagne Gek op Groente af met het spetterende 'The Different Diner', waar 70 bekende en invloedrijke Nederlanders aanwezig waren om van een volledig groentediner te genieten.
Publicatiedatum: