Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WTE Advies richt zich meer op directvermarkters

WTE Advies gaat zich steeds meer richten op agrarische directvermarkters zoals boerderijwinkels. Dit is een strategische keuze van bedrijfsadviseur Wouter van Teeffelen, die zich tot op heden vooral op bedrijfskundig advies aan fruittelers richtte. Hij merkt dat in de fruitteelt relatief veel ondernemers met een boerderijwinkel in de afgelopen jaren gestart zijn en dat hij in zijn advisering daar ook steeds meer aandacht aan ging besteden. Dit sluit ook mooi aan op eerdere werkervaringen als ketenmanager biologische fruitteelt en verschillende ketenprojecten. Steeds vaker gaan telers starten met andere vormen van agrarische directvermarkting dat zich laat samenvatten als producten of diensten die door boeren en tuinders rechtstreeks aan consumenten geleverd worden. Deels is agrarische directvermarkting voor agrariƫrs noodzaak omdat de land- en tuinbouw slecht rendeert. Maar je ziet ook heel goede boerenbedrijven starten met boerderijwinkels e.d. omdat ze daar juist meer kansen zien.

De eerste grote activiteit van WTE Advies op dit gebied is een Infodag Agrarische Directvermarkting op donderdag 19 maart a.s. bij Gruun in Ommeren. Voor iedereen met interesse in dit thema uit de hele land- en tuinbouw. Sprekers zijn: Bern Feenstra (Bernd Feenstra Marktadvies), Frans van Brandenburg (Landwinkel Coƶperatie), Theo Rooijackers (Buitenkans Advies), Djuke van der Maat (NieuwSlagmaat) en Wouter van Teeffelen. Daarnaast is er volop ruimte voor netwerken, een minimarkt en bezoek aan Gruun. Op de dag zal ook de aftrap gegeven worden voor een nieuwe Netwerkclub van Agrarische Directvermarkers.

Klik hier voor meer info. Opgave Infodag uiterlijk voor woensdag a.s. per mail aan wte@fruitadvies.nl

Bekijk hier het programma.
Lees hier meer over de sprekers.

Volg ons op Twitter: @directafzet of Facebook: Agrarische Directvermarkting.

Publicatiedatum: