Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Agridemur introduceert verse kruiden en boerenkool

Het marktsegment van verse kruiden groeit ieder jaar in Europa. Er zijn meer verschillende soorten verkrijgbaar in de supermarkten. Israƫl en Italiƫ behoren tot de grootste producenten, mede door de ideale weersomstandigheden. De sector in Spanje begint zich echter ook te ontwikkelen.

 

Dit is het geval bij het Spaanse producent Agridemur, die sinds 1995 is gespecialiseerd in de verkoop van salades voor de verwerkende sector in Europa, maar nu van plan is om verse kruiden te produceren zoals peterselie, koriander en dille.

"We begonnen met het aanbieden van deze producten als aanvulling op onze orders van supermarktketens door de steeds groeiende vraag naar verse kruiden. Vorig jaar hebben we een aantal tests uitgevoerd, maar we behaalden zeer lage volumes en wilde niet iets verkopen dat we niet konden leveren, dus hebben we gewacht," stelt Pedro Alderete, CEO van Agridemur, op de Fruit Logistica in Berlijn. "Echter, onze volumes zijn nog steeds beperkt in vergelijking met andere bladgroenten, die we hebben, zoals sla, babyleaf en spinazie."

"Dit is een product met hoge productiekosten door de hoeveelheid arbeid die ervoor nodig is. Dat is tevens de reden waarom de prijzen hoger zijn," stelt Alderete. "Bovendien maakt de korte houdbaarheid de marketing complexer."

Verder wil Agridemur ook de boerenkoolconsumptie bevorderen. Al 18 hectare zijn gewijd aan de productie van deze groente. Het product is nog onbekend in Spanje, maar in landen als het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland wordt het beschouwd als een "super-groente" vanwege zijn grote voordelen voor de gezondheid.


Voor meer informatie:
Pedro Alderete
Agridemur
Torre de Pacheco-Murcia. Spain
T: +34 968 587587
p.alderete@agridemur.com
www.agridemur.com

Publicatiedatum: