Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thema glastuinbouwdag: ‘Meer rendement met flexibiliteit'

Energy Matters organiseert in AC De Meern op vrijdag 6 maart a.s. haar jaarlijkse Glastuinbouwdag met als thema 'Meer rendement met flexibiliteit!'. 

Het bijgevoegde programma is actueel en schetst ontwikkelingen op de energiemarkt, het benutten van de flexibiliteit van WKK, de nieuwste innovaties om de energiekosten te verlagen en het rendement te verhogen. "Jaarlijks verwelkomen we circa 150 bezoekers die de dag hoog waarderen vanwege de kwaliteit van de sprekers, de vernieuwende items die gepresenteerd worden en het diverse publiek", laat Energy Matters weten. 

De dag zal worden ingeleid door Ronald Huisman, Universitair Hoofddocent Erasmus School of Economics en directeur van Energy Global, over zijn visie op de ontwikkelingen in energiemarkt en de kansen voor WKK voor de glastuinder. Willem Bijlsma, Directeur Tenergy services, verteld over waarde creatie door inzet van de WKK op onbalans & intra-day. Fieke Rijkers, Hoofd Productontwikkeling AgroEnergy, vertelt over de optimale benutting van de flexibiliteit in de elektra-markt. Stijn Schlatmann, directeur Energy Matters, gaat in op de huidige en voorziene spark spread middels de WKK-Barometer en Merit order. Over het realiseren van een lagere warmteprijs door een WKK met warmtepomp te combineren vertelt Arjan van der Spek, Enova, en Koos Agtereek van ETP. Leo Marcelis, Professor Tuinbouw en Productfysiologie aan de Wageningen Universiteit geeft aan op welke wijze glastuinders 50% energiebesparing kunnen realiseren door LED-verlichting. Jorchy Pollemans, DLL (De Lage Landen, dochter van Rabobank), gaat in op de financiering van WKK's uit de lease en onderhoud. Tot slot verteld Ronald den Boogert, Business Developer geo-energy TNO, over lagere stookkosten door het bufferen van warmte van de zon en de WKK.
 
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Wij verzoeken u eventuele order/bestelnummers o.d. toe te voegen indien uw bedrijf/organisatie dat van ons vraagt. De kosten voor deelname aan deze dag zijn dit jaar € 90 (excl.BTW) waarbij o.a. in een uitgebreide lunch en een borrel is voorzien. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!
Publicatiedatum: