Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkten stoppen verkoop AGF-overschot aan apen

Supermarkten zijn gestopt met het verkopen van bedorven of oude versproducten aan dierentuinen. Voorheen konden zij dit kopen voor tien procent van de verkoopprijs. Dit melden de eigenaren van Wales Ape & Monkey Sanctuary. Wales Ape & Monkey Sanctuary is de thuisbasis van 90 apen.

Jan Garen van Wales Ape & Monkey Sanctuary: "De overeenkomst is van vitaal belang om het voeden van de dieren betaalbaar te houden. Er is geen bericht ontvangen dat de gebruikelijke levering van groenten en fruit zou stoppen. Het is teleurstellend dat de steun is gestopt - vooral als niemand mij hier van te voren van op de hoogte brengt. Ik gaf per jaar al bijna £ 5.000 (€ 6.341) uit aan voedselafval. Dat is het verlaagde tarief – moet u nagaan hoe hoog de prijs nu zal zijn." 

Volgens Garen heeft het voedsel de apen nooit in gevaar gebracht. Het voedsel werd alleen geserveerd wanneer het er goed uit zag en goed rook. Ze betreurt het dat dit voedsel nu in de prullenbak wordt gegooid. 
Publicatiedatum: