Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaaroverzicht 16-31 januari

Staking in Chileense haven en Surinaamse bananenindustrie in handen van Univeg

Sinds 1 januari 2014 heeft Van der Windt Verpakking de activiteiten van Mecari Plastics overgenomen. Beide bedrijven maken deel uit van Paardekooper Van der Windt Groep.Om de verkoop te centraliseren, is ervoor gekozen om Van der Windt als solution provider te laten optreden en de leveringen en diensten vanuit Honselersdijk uit te voeren. De handelsnaam Mecari zal niet langer in de markt gebruikt worden.



Een langdurige staking in de haven van het Chileense San Antonio leidt tot grote problemen. De stakers houden al sinds 3 januari de export van fruit tegen. De Deense rederij Maersk heeft de Chileense autoriteiten gewaarschuwd dat de havenstakingen een ernstige impact voor de economie en het wereldwijde imago van het land kunnen hebben. De Chileense fruitsector heeft honderden miljoenen dollars verloren en nog is er geen einde gekomen aan de havenstakingen. De politie zorgde ervoor dat exporteurs door konden werken met behulp van speciale eenheden. Eind januari was er wéér een havenstaking in Chili. Er was een akkoord bereikt na 22 dagen, maar toch was de onrust daar niet helemaal voorbij en is men alweer begonnen met een nieuwe staking in San Antonio, waardoor de verliezen opliepen.

Eind 2012 werd een verpakkingsonderneming in Sint-Katelijne-Waver overgenomen door Groep A. de Witte. De naam is intussen gewijzigd en ruim een jaar later staat het huidige Starpack in de startblokken als complete dienstverlener in verpakking, opslag en distributie.



Univeg Belgium ontving eind januari de eerste druiven van het seizoen van de eigen Univeg "Môrester Farm" in de Bergrivier regio, Western Cape, Zuid-Afrika. Met de komst van de druiven uit eigen productie zet Univeg de ondersteuning van de Columba Leadership Academy in de verf. Op de druivenpunnets staat een label dat het engagement van UNIVEG toelicht. Het Columba project is een sociaal project in Zuid-Afrika dat het zelfvertrouwen van kinderen wil bevorderen. Op 23 januari had Univeg weer nieuws: de Surinaamse bananenindustrie kwam in handen van het bedrijf. Het Ministerie van Landbouw van de Republiek Suriname en Univeg kondigden de voltooiing aan van de privatisering van SBBS. Univeg wordt voor 90% eigenaar van de bijna volledige Surinaamse bananenindustrie, terwijl de Republiek Suriname 10% van de aandelen zal behouden.



Fresh Trade Belgium, de Belgische beroepsfederatie voor AGF-invoerders, -uitvoerders en -groothandelaren, heeft voor het nieuwe jaar diverse zaken op de planning staan, waaronder een nieuw logistiek project: AGF per spoor naar Kazachstan en in de toekomst zelfs naar China.



Op zaterdag 25 januari 2014 ondertekenden de REO Veiling en het Franse l'Union des Groupements de Producteur de Bananes de Guadeloupe et Martinique (UGPBAN) een intentieverklaring tot samenwerking. Deze intentieverklaring werd door de raad van bestuur van beide organisaties goedgekeurd. De REO Veiling en UGPBAN bundelen hun krachten om Vlaamse en Franse producenten te verenigen binnen de Europees erkende producentengroepering REO Veiling. Ze gaan op korte termijn een SICA naar Frans recht oprichten die zal instaan voor het samenbrengen en commercialiseren van het Franse product van de REO producenten. Er wordt een aanvoer- en afzetplatform gecreëerd voor Noord-Frans product.
Publicatiedatum: