Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Lelijk' fruit voor Duitse Bondsdag

De Duitse 'Welthungerhilfe' en andere organisaties zijn in Berlijn een campagne tegen levensmiddelverspilling gestart met de naam 'Genießt uns!', meldt de Duitse krant 'Rheinische Post' op haar website. Aan de start van de campagne deelden zij afgelopen vrijdag voor de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw, aan parlementariërs en Bondsdagmedewerkers 'lelijke' appelen uit, die niet aan het schoonheidsideaal voldoen, evenals bakkerijproducten van de voorgaande dag en mueslirepen en drankjes waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verlopen.

"Het kan niet zo zijn dat 840 miljoen mensen op de wereld honger lijden en dat wij dit hier weggooien", zei Anne-Catrin Hummel, voedingsreferente van de 'Welthungerhilfe'. Andere organisaties, die betrokken zijn bij de twee jaar durende campagne, zijn het 'Bundesverband Deutsche Tafeln' (de vereniging van Duitse voedselbanken), WWF Duitsland en het mee-eet initiatief 'foodsharing.de'.
Publicatiedatum: